-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginklų prekeivis Viktoras Butas kalės ilgiau: už grotų gamino alkoholį?

Jungtinėse Valstijose įkalintam garsiam ginklų prekeiviui Viktorui Butui daugiau nei 40 dienų pratęsta kalėjimo bausmė. Jo advokato teigimu, „mirties pirklys“, siejamas su Rusijos žvalgyba, buvo apkaltintas alkoholio gaminimu savo kameroje, skelbia „Izvestija“.
Viktoras Butas
Viktoras Butas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak advokato Aleksejaus Tarasovo, iš tiesų V.Butas už grotų gaminosi ne alkoholį, o kombučą – fermentuotą arbatos gėrimą. Kaliniui tokia kiniškos kilmės grybo arbata esą ramino skrandį.

Teisininkas pridūrė, kad kombuča, kuri yra saldi ir gerina virškinimą, susidomėjo ne tik kiti kaliniai, bet ir sargybiniai. V.Butas 25 metų laisvės atėmimo bausmę nuo 2012-ųjų atlieka kalėjime JAV Ilinojaus valstijoje.

„Inspektorius netikėtai atėjo į kamerą su keistu prietaisu ir paskelbė, kad Viktoras Butas gamina alkoholį. Bet jei tai alkoholis, kalbama apie itin mažą jo kiekį. Nepaisant to, iš mano kliento atėmė už gerą elgesį suteiktas privilegijas ir pratęsė laisvės atėmimo dieną“, – pasakojo A.Tarasovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Butas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Butas

Anot teisininko, bausmė gali būti ir dar kartą pratęsta, nes V.Butas birželį davė interviu RT žurnalistui, o pastarasis nebuvo patvirtintas lankytojų sąraše.

Manoma, kad V.Butas, aktyviai prekiaudamas ginklais visame pasaulyje, neretai padėdavo SSRS ir vėliau Rusijos žvalgybos tarnyboms.

Dabar kalėjimo vadovybė gali grąžinti V.Butą į vienutę, neleisti jam naudotis mobiliuoju telefonu ir metams atimti teisę apsipirkti kalėjimo parduotuvėje.

V.Butas buvo sulaikytas Tailando sostinėje Bankoke 2008 metais, o JAV pareigūnai apkaltino jį sąmokslu žudyti amerikiečius parduodant ginklus Kolumbijos sukilėliams. 2010 metais šis Tadžikijoje sovietmečiu gimęs ginklų prekeivis buvo perduotas JAV.

Maskva teigia, kad kaltinimai V.Butui yra politiniai, ir ragina Vašingtoną perduoti Rusijos pilietį.

Manoma, kad V.Butas, aktyviai prekiaudamas ginklais visame pasaulyje, neretai padėdavo SSRS ir vėliau Rusijos žvalgybos tarnyboms. Esą jis puikiai pažįstamas su Igoriu Sečinu, dabartiniu „Rosneft“ vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius