-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija perkelia 450 migrantų į sulaikymo centrą netoli Atėnų

Graikija perkelia 450 migrantų, neseniai sulaikytų bandant neteisėtai patekti į Lesbo salą, į kompleksą netoli Atėnų, sekmadienį pranešė valdžios atstovai.
Migrantai Egėjo jūroje
Migrantai Egėjo jūroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laivas su migrantais atvyko į uostą netoli Atėnų, o iš ten migrantai iki deportacijos bus perkelti į sulaikymo centrą, esantį šiauriau sostinės, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė jo neįvardyti prašęs Migracijos politikos ministerijos pareigūnas.

Visi šie migrantai buvo sulaikyti kovo 1-ąją, praėjus kelioms dienoms po to, kai Turkija paskelbė atverianti sienas milijonams jos teritorijoje esančių migrantų.

Į tai reaguodama Graikija sugriežtino savo politiką: mėnesiui sustabdė visų prieglobsčio prašymų priėmimą bei įkalino migrantus ir pabėgėlius, kurie bandė kirsti sausumos sieną iš Turkijos.

Migrantai į laivą buvo nugabenti prieš kelias dienas, tačiau visą operaciją iki šiol gaubia paslaptis, nes pareigūnai atsisakė komentuoti, kur plaukia laivas – net po to, kai jis ankstyvą šeštadienio popietę paliko Lesbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius