-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija planuoja pirmadienį grąžinti į Turkiją pirmuosius 500 migrantų

Pirmieji 500 migrantų ateinantį pirmadienį bus grąžinti iš Graikijos į Turkiją pagal šį mėnesį sudarytą Europos Sąjungos ir Ankaros susitarimą. Tai ketvirtadienį paskelbė Europos Komisija.
Migrantai prie Graikijos Lesbo salos.
Migrantai prie Graikijos Lesbo salos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Graikija ir Turkija yra tvirtai užsimojusios balandžio 4-ąją išsiųsti atgal 500 žmonių, nebent paskutinę minutę iškiltų kliūčių“, – vienas šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Į Turkiją turėtų būti grąžinami prieglobsčio Graikijoje nepaprašę sirai, afganistaniečiai ir pakistaniečiai, o tai bus pirmoji tokia atgalinė kelionė po to, kai ES ir Turkija apibrėžė plano, kaip išspręsti migrantų krizę, kontūrus.

AFP šaltinis Europos Komisijoje nekonkretizavo, iš kurios Graikijos salos Egėjo jūroje bus išgabenti migrantai. Šiuo metu pabėgėliai ir migrantai laikomi penkiose salose. Be to, neskelbiama, ar asmenys bus grąžinti vandeniu, ar oru.

Šiuo metu Graikijoje įstrigę maždaug 51 tūkst. pabėgėlių ir migrantų. Kasdien iš Turkijos į šalį atvyksta dar šimtai žmonių, nors ES ir Turkijos susitarimas dėl migrantų srauto apribojimo oficialiai įsigaliojo dar kovo 20-ąją.

Tarp šių žmonių – apie 11 tūkst. Idomenio stovykloje ties Graikijos ir Makedonijos siena įstrigusių migrantų. Dar maždaug 5,7 tūkst. žmonių Pirėjo uoste bando sulaukti, kol Balkanų valstybės juos praleis į Vakarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius