Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos premjeras kaltina Makedoniją begėdišku elgesiu su migrantais

Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras pirmadienį pareiškė, kad Makedonija daro gėdą Europai, ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis stengdamasi išvaikyti šimtus Idomenio pasienio stovyklos migrantų, pamėginusių veržtis per sieną savaitgalį.
Graikijos ir Makedonijos pasienyje
Graikijos ir Makedonijos pasienyje / „Scanpix“/AP nuotr.

Makedonijos reakcija prieš „žmones, kurie nekelia grėsmės, nėra ginkluoti“, nedera europinei valstybei, sakė A.Cipras.

„Didelė gėda Europos bendruomenei ir šiai šaliai, kuri nori būti jos dalimi, – pridūrė Graikijos premjeras. – Žmones, kurie buvo neginkluoti ir nekėlė didelės grėsmės, jie puolė chemikalais, ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis“.

Dešimtys žmonių nukentėjo, kai policija sekmadienį panaudojo ašarines dujas prieš grupę migrantų, bandžiusių prasiveržti pro Graikijos ir Makedonijos sieną žyminčią tvorą, sekmadienį pranešė medicinos labdaros organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

„Mažiausiai 260 žmonių buvo sužeisti, daugiausia jų patyrė kvėpavimo problemų, kai kuriuos reikėjo vežti į ligoninę“, – kalbėdamas apie incidentą netoli Idomenio sienos perėjos sakė vienas MSF pareigūnas.

Šaltinis Makedonijos policijoje sakė, kad taip pat buvo sužeisti 23 pareigūnai – juos esą sužeidė akmenys, kuriuos sviedė protestavę migrantai.

Skopjė neigia, kad policija naudojo gumines kulkas, ir paskelbė, kad ne Makedonijos, o Graikijos policiją reikia kaltinti dėl incidento, kai maždaug 3 tūkst. migrantų „agresyviai“ pabandė kirsti sieną tarp valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius