-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Graikijos premjeras per vizitą Libijoje vėl atidarys ambasadą

Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis kitą savaitę atvyks istorinio vizito į Libiją ir vėl atidarys prieš daugiau nei šešerius metus uždarytą ambasadą šioje karo nuniokotoje šalyje, ketvirtadienį paskelbė Atėnai.
Kiriakas Micotakis
Kiriakas Micotakis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Graikija Libija

Kaip žurnalistams sakė graikų vyriausybės atstovė Aristotelija Peloni, K.Micotakis antradienį keliaus į Tripolį „normalizuoti ir atkurti santykių“.

Lydimas užsienio reikalų ministro Niko Dendijo, premjeras susitiks su Libijos prezidiumo vadovu Mohammadu Younesu Menfi ir laikinuoju premjeru Abdul Hamidu Dbeibah, sakė A.Peloni.

Šis vizitas „pažymės Graikijos ambasados nedelsiamą atidarymą“, nurodė atstovė.

Graikijos ambasada Tripolyje buvo uždaryta 2014 metų liepą. Tąsyk viena graikų karinio laivyno fregata padėjo evakuoti iš šalies beveik 200 Graikijos piliečių ir kitų užsieniečių.

Užsienio reikalų ministras N.Dendijas 2020 metų liepą lankėsi Tobruke, kur susitiko derybų su parlamento pirmininku Aguila Salehu.

Naftos turtinga Libija nuo 2011 metų buvo krečiama pilietinio karo, išsivysčiusio po NATO paremto sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas diktatorius Muamaras Kadhafi.

Libiją krečiant neramumams Atėnai rėmė rytinę šalies dalį kontroliavusių pajėgų vadą Khalifą Haftarą, Jungtinių Tautų pripažįstamai Nacionalinės santarvės vyriausybei (NSV) 2019 metais pasirašius kontroversišką sutartį dėl akvatorijų Viduržemio jūroje su Graikijos varžove Turkija.

Atėnai griežtai nusistatę prieš Ankaros ir Tripolio sutartį, numatančią teises žvalgyti energijos išteklių telkinius Viduržemio jūros rytinėje dalies vandenyse, į kuriuos pretenzijas taip pat reiškia Graikija ir Kipras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius