Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė JAV valstijų generalinių prokurorų ragina atlikti nepriklausomą tyrimą dėl Rusijos

Dvidešimt JAV valstijų generalinių prokurorų, visi – demokratai, paragino paskirti specialų nepriklausomą teisininką tęsti tyrimo dėl numanomo Rusijos kišimosi į pernai vykusius prezidento rinkimus.
Maura Healey
Grupė JAV valstijų generalinių prokurorų ragina atlikti nepriklausomą tyrimą dėl Rusijos / X90051

Ši grupė, vadovaujama Masačusetso generalinės prokurorės Mauros Healey, pareiškė, kad prezidento respublikono Donaldo Trumpo sprendimas vykstant tyrimui atleisti iš pareigų Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey yra „visuomenės pasitikėjimo sulaužymas“.

Ketvirtadienį paskelbtame savo laiške JAV generalinio prokuroro pavaduotojui Rodui Rosensteinui prokurorai pažymi, kad nepriklausomo specialaus teisininko, „turinčio visus reikalingus įgaliojimus ir išteklius“, paskyrimas būtų pirmasis žingsnis siekiant atkurti visuomenės pasitikėjimą.

Kartu su M.Healey laišką pasirašė generaliniai prokurorai iš Kalifornijos, Konektikuto, Delavero, Kolumbijos apygardos, Havajų, Ajovos, Ilinojaus, Meino, Merilando, Minesotos, Naujosios Meksikos, Šiaurės Karolinos, Oregono, Pensilvanijos, Rod Ailando, Virdžinijos, Vermonto ir Vašingtono.

AFP/„Scanpix“ nuotr./FTB direktorius Jamesas Comey
AFP/„Scanpix“ nuotr./FTB direktorius Jamesas Comey

JAV pareigūnai atlieka kelis tyrimus dėl prielaidos, kad respublikono Donaldo Trumpo rinkimų komanda buvo susimokiusi su Kremliumi sužlugdyti demokratų kandidatės Hillary Clinton pastangas tapti prezidente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius