-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijos ambasadorius Ukrainoje M.Ukleba: „Rusijos karai – civilizacijų konflikto pasekmė“

Gruzijos ambasadorius Ukrainoje Michailas Ukleba teigia, kad silpnas Vakarų atsakas Rusijai 2008 metų karo su Gruzija metu leido Kremliui žengti toliau, tad dabar privalome stebėti karą Ukrainoje.
Michailas Ukleba.
Michailas Ukleba / „Twitter“ nuotr.

Rusija užgrobė 20 proc. Gruzijos teritorijos – Abchaziją ir Pietų Osetiją. Tarptautinis atsakas buvo pavėluotas ir pakankamai švelnus, apsiribojantis menkomis sankcijomis. Kremliaus invazija Ukrainoje atėmė 5 proc. jos teritorijos, o dabar bandoma atimti dar 7 proc., atkertant Donbasą.

Vakarai nedaro visko, kad sustabdytų šią ekspansiją.

„Jei šis nuolaidžiavimas tęsis, scenarijus gali būti dar blogesnis. Ir ne tik Ukranai“, – pridūrė M.Ukleba. Pasak jo, visi šie konfliktai – didelio civilizacijų karo dalis, kurią Rusija toliau tęsia, kovo 18-ąją dieną įtvirtindama Abchazijos ir Pietų Osetijos atplėšimo procesą.

„Visas pasaulis mato, kaip Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narė Rusija visų akivaizdoje okupuoja, aneksuoja ir kursto karinius veiksmus kaimyninėse valstybėse. Tai reiškia visišką tarptautinės teisės chaosą“, – sakė M.Ukleba.

„Daugybė dalykų priklauso nuo pačių ukrainiečių, nuo jų valios“, – tikino Gruzijos ambasadorius Ukrainoje. Jo teigimu, svarbu išlaikyti Maidane demonstruotą valią. „Ukraina nėra vieniša šiame konflikte. Gruzija – ne tik gera draugė, bet ir strateginė partnerė. Mes nuoširdžiai linkime Ukrainai taikos, stabilumo ir šviesios ateities Europoje“, – kalbėjo jis.

Pasak M.Uklebos, stojimo į ES procesas neišspręstų Ukrainos problemų. „Bet tai reikštų naujas vertybes, naujas galimybes, naują ekonominę aplinką, tad tiek Ukraina, tiek Gruzija sieks šio proceso. Kelias bus sunkus ir vingiuotas, bet mes tikrai tapsime teisėtais Europos bendruomenės nariais“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius