Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo demokratijos aktyvistai po pergalės apeliaciniame teisme išeina į laisvę

Garsūs Honkongo demokratijos aktyvistai antradienį miesto aukščiausios instancijos teisme laimėjo kovą, kuri buvo laikoma teismų sistemos nepriklausomybės išbandymu: Aukščiausiasis apeliacinis teismas patenkino jų skundus dėl jiems paskirtų įkalinimo bausmių.
Joshua Wongas, Alexas Chowas ir Nathanas Law
Joshua Wongas, Alexas Chowas ir Nathanas Law / „Scanpix“/AP nuotr.

Joshua Wongas, Nathanas Law ir Alexas Chow pernai rugpjūtį buvo įkalinti dėl savo vaidmens per 2014 metų „Skėčių judėjimo“ masinius protestus, Honkongo vyriausybei spaudžiant skirti griežtesnes bausmes.

Žemesnės instancijos teismas skyrė J.Wongui ir N.Law visuomenei naudingo darbo valandų, o A.Chow – lygtinę laisvės atėmimo bausmę, bet įsikišus vyriausybei apeliacinis teismas jiems skyrė įkalinimo bausmes nuo šešių iki aštuonių mėnesių.

Visi trys aktyvistai vėliau buvo paleisti už užstatą iki bus išnagrinėtos jų apeliacijos.

Pirmininkaujantis teisėjas Geoffrey Ma antradienį sakė, kad šiems trims aktyvistams skirtos bausmės buvo „reikšmingai griežtesnės“ nei anksčiau už neteisėtus susibūrimus paskelbtos bausmės.

Skelbdamas sprendimą Aukščiausiajame apeliaciniame teisme jis taip pat sakė, kad „buvo nederama“ skirti šias bausmes atgaline data.

Vyriausybės sprendimas siekti įkalinimo bausmių minimiems aktyvistams buvo laikomas dar vienu įrodymu, kad Pekinas daro vis didesnę įtaką pusiau autonominiam miestui ir jo teismų sistemai. Kinijos valdžią ypač erzino iškilę aktyvistai, raginantys siekti Honkongo nepriklausomybės.

J.Wongo ir N.Law politinė partija „Demosisto“ nori, kad miestui būtų suteikta apsisprendimo teisė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius