Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Donaldo Trumpo inauguraciją atvyks ir jam pralaimėjusi Hillary Clinton su vyru Billu

Kad dalyvaus lapkritį prezidento rinkimus laimėjusio respublikonų kandidato Donaldo Trumpo inauguracijoje sausio pabaigoje, Hillary ir Billas Clintonai paskelbė iškart po to, kai apie savo apsilankymą ceremonijoje paskelbė buvęs JAV prezidentas George'as W.Bushas, rašo „The Guardian“.
Hillary ir Billas Clintonai
Hillary ir Billas Clintonai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Inauguracijoje, kuri vyks sausio 20 dieną Vašingtone ir kurią neabejotinai sups daugybė protestų, H.Clinton dalyvaus, nors itin netikėtai pralaimėjo D.Trumpui rinkimuose.

Savo ruožtu pastaruosius aptemdė itin purvina rinkimų kampanija, kurią, kaip manoma, trikdė ir Rusijos dezinformacijos kampanija.

Tiesa, pirmiausia apie atvykimą į ceremoniją paskelbė G.W.Busho biuras. Pranešime teigta: „Bushai džiaugiasi galėsiantys stebėti taikų valdžios perdavimą – Amerikos demokratijos simbolį – ir prezidento Trumpo bei viceprezidento Pence'o priesaikas.“

Buvę prezidentai ir jų antrosios pusės tradiciškai dalyvauja išrinktojo naujojo JAV lyderio inauguracijoje. Tačiau Clintonams tikrai turėjo būti nelengva priimti tokį sprendimą – Hillary nuo pat pralaimėjimo D.Trumpui dienos lapkritį vengia rodytis viešai.

G.W.Bushas irgi nėra geriausias D.Trumpo draugas. Buvusio prezidento brolis Jebas varžėsi su turtuoliu per respublikonų pirminius rinkimus ir buvo reguliariai įžeidinėjamas.

Be to, G.W.Bushas ir jo žmona Laura nė neslėpė nebalsavę už D.Trumpą – jie nepažymėjo nė vieno kandidato. Tiesa, buvęs JAV prezidentas paskambino milijardieriui ir pasveikino jį su pergale.

AFP/„Scanpix“ nuotr./George'as W.Bushas su žmona Laura
AFP/„Scanpix“ nuotr./George'as W.Bushas su žmona Laura

Ceremonijoje pasirodys ir dar vienas buvęs JAV prezidentas – Jimmy Carteris, kurį lydės žmona Rosalynn.

Tuo metu G.W.Busho tėvas – 92 metų George'as H.W.Bushas, šaliai vadovavęs 1989-1993 metais, ir jo žmona Barbara D.Trumpo inauguracijoje nedalyvaus, nes nenori rizikuoti sveikata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius