Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Ispanijos Seutos anklavą prasiveržė autofurgonas su 50 migrantų

Autofurgonas su 50 migrantų važiuodamas dideliu greičiu pirmadienį prasiveržė per užkardą tarp Maroko ir Ispanijos anklavo Šiaurės Afrikoje Seutos, pranešė vietos policija.
Į Ispanijos Seutos anklavą prasiveržė autofurgonas su 50 migrantų
Į Ispanijos Seutos anklavą prasiveržė autofurgonas su 50 migrantų / „Scanpix“/AP nuotr.

Baltas automobilis prie sienos lėkė visu greičiu ir rėžėsi į užkardos vartus, sakė Seutos policijos atstovas naujienų agentūrai AFP.

Autofurgone buvo 50 migrantų iš Užsachario Afrikos, įskaitant moteris ir vaikus.

Pareigūnai sulaikė Prancūzijoje registruotos transporto priemonės vairuotoją.

Vietos televizijos „Faro de Ceuta“ parodytame vaizdo įraše matyti, kaip policijos lydimi migrantai eina į Raudonojo Kryžiaus medikų postą, kad jiems būtų suteikta medicininė pagalba. Reportaže matyti nuo smūgio smarkiai apsilamdžiusi autofurgono priekinė dalis.

Seuta ir Melilja – dar viena Ispanijos valda Maroko šiaurės rytuose – yra vienintelės Europos Sąjungos teritorijos, turinčios sausumos sieną su Afrikos šalimis.

Jos kaip magnetas traukia migrantus, dažnai bandančius prasiveržti pro pasienio užtvaras arba bandančius apiplaukti sieną.

Nuo metų pradžios į šiuos du miestus sausuma pateko 5 216 migrantų – 12,4 proc. mažiau nei prieš metus, rodo naujausi Vidaus reikalų ministerijos duomenys. Iš jų 1 163 atvyko į Seutą.

Ispanijos teritorijoje atsidūrę migrantai paprastai yra perkeliami į migrantų priėmimo centus, kur gali prašyti prieglobsčio.

Šiemet į Ispaniją iš viso sausumos ir vandens keliais atvyko 27 584 migrantai – 50,7 proc. mažiau nei 2018-aisiais, kai Ispanija pagal atvykstančių migrantų skaičių pirmą kartą aplenkė Italiją. Šiemet daugiausiai migrantų į Europą atvyksta per Graikiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius