Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į Lampedūzos salą atvyko dar per 400 migrantų

Sicilijos valdžiai ir toliau blokuojant migrantus gelbėjantį laivą ir neleidžiant jam išvykti iš uosto, į Italijos Lampedūzos salą sekmadienį atvyko daugiau nei 400 migrantų, pranešė Italijos žiniasklaida.
Migrantai Lampedūzos saloje
Migrantai Lampedūzos saloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvidešimties metrų ilgio laivas su 325 žmonėmis buvo sulaikytas už maždaug 13 kilometrų nuo Lampedūzos krantų. O dar vienas laivas su 90 žmonių buvo aptiktas šiek tiek arčiau, skelbia vietos spauda.

Tuo tarpu Sicilijos teismas pratęsė Vokietijos organizacijai „Sea-Watch“ priklausančio laivo „Sea-Watch 4“ sulaikymo orderį, dėl kurio šis laivas iki kovo buvo šešis mėnesius įstrigęs Palerme. Orderis buvo pratęstas po laivo saugumo patikrinimo, kurio metu buvo rasta per daug gelbėjimo liemenių. Taip pat buvo konstatuota, kad laivo nuotekų sistema yra nepakankama gelbėti potencialiai didelį skaičių žmonių.

Tačiau aktyvistai sako, kad tokia patikra buvo siekta blokuoti laivo išplaukimą.

„Mes tikimės, kad valdžia nebedraus mums išplaukti į centrinę Viduržemio jūros dalį dėl savo absurdiškų kaltinimų, prie kurių jau pripratome“, – penktadienį tviteryje parašė „Sea-Watch Italy“.

Kitas organizacijos laivas – „Sea-Watch 3“ – kovą buvo blokuotas Sicilijos Augustos uoste.

Pagalbos migrantams grupės taip pat yra kaltinamos tariamu bendradarbiavimu su migrantų iš Libijos kontrabandininkais, tačiau šios tai kategoriškai neigia.

Italija yra vienas pagrindinių norinčių patekti į Europą migrantų tikslų, tačiau vandens kelias tarp Sicilijos ir Šiaurės Afrikos yra vienas mirtiniausių migracijos kelių pasaulyje.

Nuo 2015 metų pradžios į Italiją atvyko beveik 530 tūkst. migrantų. Vien šiais metais jų atvyko apie 6 tūkst., rodo Tarptautinės migracijos organizacijos duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius