Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 24 /13:06

Į Vengriją toliau plūsta pabėgėliai – V.Orbanas ketina leisti jiems žygiuoti tiesiai į Vokietiją

Į Vengriją atvykstančių migrantų skaičius pasiekė naują rekordą - trečiadienį šalies sieną kirto 10 046 žmonių, siekiančių gauti prieglobstį Europoje, ketvirtadienį pranešė vengrų policija, pabėgėliams toliau plūstant per Balkanų vakarinį regioną į Šiaurės Europą.
Vengrijos kariai pasienyje su Kroatija
Vengrijos kariai pasienyje su Kroatija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak policijos, iš viso 9 939 migrantai pateko į šalį kirtę sieną su Kroatiją, o dar 102 atvyko iš ES nepriklausančios Serbijos.

Ankstesnis rekordas buvo pasiektas rugsėjo 14 dieną, kai į šalį atvyko 9 380 migrantų, kurie suspėjo patekti į Vengriją prieš tai, kai ji aklinai atsitvėrė spygliuota užtvara nuo Serbijos.

Leis kirsti teritoriją nevaržomai

Vengrijos vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas ketvirtadienį pareiškė svarstantis galimybę leisti į Vakarų Europą keliaujantiems migrantams nevaržomai kirsti šalies teritoriją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas

Apie tokią galimybę jis užsiminė tą pačią dieną, kai vengrų policija pranešė, kad į šalį atvykstančių migrantų skaičius pasiekė naują rekordą - trečiadienį šalies sieną kirto 10 046 žmonės, siekiantys gauti prieglobstį Europoje.

V.Orbanas po ketvirtadienį paryčiais pasibaigusio Europos Sąjungos lyderių susitikimo dėl pabėgėlių krizės sakė, kad Vengrija gali leisti migrantams laisvai kirsti šalies teritoriją, kad jie galėtų tęsti savo kelionę į Vokietiją ar Austriją, kur traukia nemaža dalis pabėgėlių.

Premjeras pacitavo Austrijos kanclerį Wernerį Faymanną, kuris „aiškiai pasakė: „Jei vienintelis būdas juos sustabdyti yra tvora, tuomet verčiau turėtume juos praleisti“.

„Būtent tai ir turėtų būti apsvarstyta“, - sakė V.Orbanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius