Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Įėjau ne pro tas duris“: rusų atlikėjai masiškai atsiprašo už „nuogalių vakarėlį“, organizatorei iškeltas 10 mln. eurų ieškinys

Maskvos Chamovničeskio teismas gavo kolektyvinį ieškinį tinklaraštininkei ir televizijos laidų vedėjai Anastasijai Ivlejevai dėl 1 mlrd. rublių (10 mln. eurų) surengus vakarėlį klube „Mutabor“, kuriame aprangos kodas buvo „almost naked“. Sprendžiant iš bylos kortelės Maskvos bendrosios kompetencijos teismų portale, ieškinys priimtas nagrinėti, skelbia BBC.
Skandalą sukėlęs „nuogalių“ vakarėlis
Skandalą sukėlęs „nuogalių“ vakarėlis / Telegram

Ieškovai mano, kad vakarėlis padarė jiems moralinę žalą. „Telegram“ kanale „Shot“ rašoma, kad parašus po dokumentu padėjo 23 žmonės, jie reikalauja pervesti visą sumą į karo dalyvių paramos fondą „Tėvynės gynėjai“, kuris remia Ukrainoje kariaujančius ir žmones žudančius rusus.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, kolektyvinį ieškinį inicijavo prodiuseris Aleksandras Inšakovas. Anksčiau interviu laikraščiui „Izvestija“ jis teigė ketinantis pateikti ieškinį prieš A.Ivlejevą.

Be to, RBK duomenimis, mobiliojo ryšio operatorius MTS pašalino iš eterio reklamas, kuriose dalyvavo A.Ivlejeva, ir svarsto galimybę pašalinti televizijos laidų vedėją iš visų savo reklaminių produktų.

Antradienį atlikėjai Filipas Kirkorovas ir Dima Bilanas atsiprašė už vaizdo įrašą iš A.Ivlejevos vakarėlio. Pasak F.Kirkorovo, jis žinojo apie aprangos kodą, tačiau „nežinojo apie renginio pobūdį“. „Kiekvieno žmogaus gyvenime būna akimirkų, kai įeini ne pro tas duris“, – aiškino popdainininkas.

Nuotr. iš A.Ivlejevos „Telegram“ kanalo/Anastasija Ivlejeva ir Filipas Kirkorovas
Nuotr. iš A.Ivlejevos „Telegram“ kanalo/Anastasija Ivlejeva ir Filipas Kirkorovas

D.Bilanas savo ruožtu pažymėjo, kad dalyvavimas visuomeniniuose renginiuose yra jo profesijos dalis, ir nors jis žinojo apie aprangos kodą, neįsivaizdavo, kas nutiks A.Ivlejevos vakarėlyje.

Po jų dainininkė Lolita Miliavskaja taip pat paskelbė kreipimąsi, kuriame teigė, kad ji ir kiti dalyviai „ėjo į meno parodą, į meno objektą“. Interviu RBK L.Miliavskaja sakė, kad po A.Ivlejevos „nuogalių vakarėlio“ jai teko atšaukti savo koncertus. Pasak dainininkės, ji taip pat yra „išbraukta iš eterio“.

„Nieko negaliu dėl to padaryti, tiesiog priimu tai kaip savaime suprantamą dalyką. Susinervinau ir man pakilo kraujospūdis. Bandysiu atlaikyti“, – sakė atlikėja.

K.Sobčak: aš myliu savo šalį

Žurnalistė Ksenija Sobčak taip pat pakomentavo savo pasirodymą A.Ivlejevos vakarėlyje.

Savo vaizdo pranešime žurnalistė pabrėžė, kad vakarėlis nebuvo planuojamas kaip „vieša istorija“. Ji taip pat sakė, kad tokiems provokuojantiems ir epitetus keliantiems vakarėliams „reikėtų atidžiai rinktis laiką“. „Dabar ne tas metas“, – sakė Ksenija Sobčak. Ji atsiprašė visų, kuriuos galėjo įskaudinti jos pasirodymas.

„Aš myliu savo šalį, esu žurnalistė, kuri dirba Rusijoje, ir noriu, kad visi žinotų, jog nenoriu, kad čia kiltų toks neapykantos ir pykčio jausmas man ar kitiems menininkams dėl tokio kvailo atsitikimo“, – sakė ji.

Telegram/Skandalą sukėlęs „nuogalių“ vakarėlis
Telegram/Skandalą sukėlęs „nuogalių“ vakarėlis

Panaikino karą kritikuojančius įrašus

Anksčiau vakarėlį organizavusi A.Ivlejeva įrašė vaizdo žinutę, kurioje atsiprašė už vakarėlio vaizdo įrašus. BBC atkreipė dėmesį į tai, kad dėl kažkokių priežasčių iš jos „Instagram“ dingo karą kritikuojantys įrašai.

Vienas įrašas anksčiau buvo juodas kvadratas su prierašu „NE karui“. Antrajame įraše buvo nuotrauka su balandžiu ir raginimas Rusijos valdžiai nutraukti karinius veiksmus ir pradėti taikos derybas.

„Mes buvome šios katastrofos liudininkai. Ukrainoje žūsta žmonės, griūva miestai, mūsų kariai, kurių daugelis yra labai jauni, vyksta informacinis karas, kuriame mes, paprasti žmonės, negalime rasti tiesos, vyksta pilietinis informacinis karas, kuriame mes, paprasti žmonės, keikiame, grasiname ir nekenčiame vieni kitų. Su nekantrumu laukiau derybų, kurios pasirodė esančios tik pirmas žingsnis sudėtingų susitarimų grandinėje, kurią, tikiuosi, abi pusės nori pasiekti“, – buvo rašoma žinutėje.

„Visiškai nekaltas“ vakarėlis

Iškart po vakarėlio renginio dalyviai gruodžio 20 d. vakaro įvykius komentavo visai kitaip. K.Sobčak savo „Telegram“ kanale rašė, kad „kur ir kada suaugusieji eina su nuogu užpakaliu – jų pačių reikalas“. Tuo metu ji nesakė, kad, jos nuomone, vakarėlio laikas buvo netinkamas.

„Pasaulis yra neteisingas – jis visada buvo, yra ir bus neteisingas. Kažkur žudomi žmonės, kažkur badauja vaikai, o kažkur šiuo metu geriamas šampanas“, – tada rašė K.Sobčak.

Atlikėja L.Miliavskaja pokalbyje su News.ru tvirtino, kad vakarėlis buvo „visiškai nekaltas“: „Nieko, išskyrus ironiją, nieko vulgaraus nevyko. Buvo juokinga, linksma, daug talentingų jaunų žmonių. Aprangos kodas gana ironiškas, nė vieno nuogo kūno“.

Daug žinomų vardų

Uždaras vakarėlis vyko gruodžio 20 d. „Mutabor“ klube (antroji dalis vyko kitą dieną, į ją buvo galima įsigyti bilietus). Jame dalyvavo daug žinomų žmonių, tarp jų Filipas Kirkorovas, Džiganas, Dima Bilanas, Lolita Miliavskaja, Ksenija Sobčak ir kiti.

Pagal aprangos kodo sąlygas dalyviai klube turėjo pasirodyti beveik nuogi. Daugelis jų iš tiesų pasirinko pusiau permatomus drabužius.

Sukėlė Z patriotų įniršį

Internete pasirodžius filmuotai vakarėlio medžiagai, Rusijos promaskvietiški tinklaraštininkai, Valstybės Dūmos deputatai, visuomenės ir stačiatikių aktyvistai išreiškė pasipiktinimą ir paragino patraukti atsakomybėn jo organizatorius ir dalyvius.

Vienas konservatyvus religinis judėjimas išsiuntė prokuratūrai ir Vidaus reikalų ministerijai reikalavimą patikrinti „pirties per karą“ aplinkybes.

Dešinysis judėjimas „Liaudies šauksmas“ panašų laišką nusiuntė Vidaus reikalų ministerijos vadovui Vladimirui Kolokolcevui, Tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastrykinui ir generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui. Saugaus interneto lygos vadovė Jekaterina Mizulina pasisakė už renginio dalyvių boikotą „valstybiniu lygiu“.

Vienas iš dalyvių, reperis Vacio (tikras vardas yra Nikolajus Vasiljevas), į vakarėlį atėjęs tik su kojine ant lytinio organo, buvo pasiųstas už grotų 15 parų, apkaltintas viešosios tvarkos pažeidimu ir „LGBT propaganda“ bei nubaustas 200 000 rublių (2 tūkst. eurų) bauda. Propagandinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame reperis Vacio atsiprašė „už tai, kad tokiu sunkiu mūsų šaliai metu įžeidė daugelio žmonių jausmus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius