-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Girkinas (Strelkovas): Kryme balsuoti turėjome priversti ginklu

Rusijos diversantas Igoris Girkinas, prisistatantis Strelkovo slapyvardžiu, ir toliau demaskuoja Kremliaus melus Ukrainoje. Šįkart interviu jis pripažino, kad okupuotame Kryme parlamentarus balsuoti dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos reikėjo priversti grasinant ginklu.
Igoris Girkinas (Strelkovas)
Igoris Girkinas (Strelkovas) / Kadras iš filmuotos medžiagos

Oponentui pareiškus, kad didelė dalis Ukrainos kariuomenės ir milicijos Kryme neva rėmė „žmonių norą susijungti su Rusija“, I.Girkinas (Strelkovas) išdėjo visą tiesą.

„Nuo vasario 21 d. buvau Kryme. Tai, ką jūs čia dabar kalbate, yra visiška nesąmonė. Tuo metu nebuvo jokių milicininkų, kurie mus remtų. Vieninteliai teisėsaugininkai, kurie prie mūsų prisijungė, buvo „Berkut“. Kiti išliko lojalūs Ukrainos Vidaus reikalų ministerijai, vykdė jos nurodymus“, – pasakojo buvęs Donecko teroristų vadeiva. Jis pripažino, kad kartais kai kurie pareigūnai nepaklusdavo įsakymams ir surengdavo diversijas, tačiau absoliuti jų dauguma liko ištikimi Ukrainai.

„Nemačiau jokios oficialių valstybės pareigūnų Simferopolyje paramos. Mūsų kariai turėjo priversti deputatus eiti į Srities tarybos salę, kad jie balsuotų mūsų naudai. Žinau tai, nes vadovavau vienai iš tokių grupių ir viską mačiau iš vidaus. Mes neturėjome jokios paramos – nei iš žmonių, o ką jau kalbėti apie armiją. Ukrainiečių armijos daliniai liko ištikimi Kijevui“, – pasakojo I.Girkinas (Strelkovas).

„Vienintelis dalykas, kuris leido padaryti tai, ką padarėme Kryme, buvo Rusijos armijos buvimas“, – pripažino Rusijos diversantas.

VIDEO: I.Girkino (Strelkovo) interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius