-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Incidentas su beždžione Libijoje įžiebė mūšius: tankai miesto centre ir 16 žuvusiųjų

Mažiausiai 16 žmonių žuvo ir dar apie 50 buvo sužeisti, kai Libijoje kilo keturias dienas besitęsiantys susirėmimai tarp konkuruojančių genčių pietiniame šalies mieste Sabchoje, rašo „Reuters“.
Sabchos miestas
Sabos miestas / Nuotr. iš „Twitter“
Temos: 2 Libija Beždžionė

Vietos gyventojai pasakoja, kad smurto proveržis kilo dėl beždžionės veiksmų. Vieno pardavėjo, priklausančio Gaddadfo genčiai, augintinė užsipuolę grupę pro šalį ėjusių moksleivių.

Gyvūnas vienai iš mergaičių nutraukė skarą, kuri dengė jos plaukus. Awlado Suleimano genties nariams tai buvo įžeidimas, ir jos vyrai į tai atsakė ne tik užmušdami beždžionę, bet ir tris Gaddadfo genties žmones. Tokią įvykių eigą pasakoja vietos gyventojas, kalbėjęs su „Reuters“ reporteriu. Su miesto atstovais, galinčiais patvirtinti pasakojimą, susisiekti jam nepavyko.

„Antrą ir trečią dienomis konfliktas buvo eskaluojamas – pradėti naudoti tankai, minosvaidžiai ir kita sunkioji artilerija“, – telefonu pasakojo miesto gyventojas. Jis su reporteriu kalbėjo su sąlyga, kad nebus atskleista jo tapatybė, nes dabar, pasak jo, Sabchoje yra nesaugu, ir jam grėstų didelis pavojus.

Vyras pasakojo, kad mūšiai vyko pačiame miesto centre. Genčių vadai mėgino paskelbti laikinas paliaubas, kad iš gatvių būtų galima išnešti žuvusiųjų kūnus, žlugo.

„Vis dar kyla pavieniai susirėmimai, o gyvenimas vietovėse, kur kaunamasi, visiškai apmiręs“, – apie Sabchą pasakojo jis.

Sekmadienį į miesto medicinos centrą jau buvo atgabenta 16 per susirėmimus žuvusių asmenų. Dar apie 50-iai prireikė medikų pagalbos. Tarp sužeistųjų – ir moterys, vaikai. Tarp žuvusiųjų yra ir kitų Afrikos valstybių piliečių.

Gaddadfo ir Awlado Suleimano gentys – galingiausios ginkluotos grupuotės Sabchos regione.

Kaip ir kitose Libijos dalyse, Sabchoje vis kyla neramumai. Prieš penkerius metus per sukilimą buvo nuverstas Muammaras Gaddafis. Diktatoriaus pašalinimas taikos šaliai neatnešė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius