Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos ministrė pašiepiama dėl pareiškimų apie „hormonų protrūkius“ išgyvenančias moteris

Studentėms reikia komendanto valandos, kuri apsaugotų jas nuo jų pačių „hormonų protrūkių“, pareiškė Indijos moterų reikalų ministrė, tuo išprovokuodama pašaipas socialinėje žiniasklaidoje.
Maneka Gandhi
Maneka Gandhi / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Moteris Indija

Daugelis Indijos universitetų taiko komendanto valandas moterims, nors studentams vyrams leidžia ir nenakvoti bendrabutyje. Kritikai sako, kad tokia politika yra seksistinė ir atgyvenusi.

Per televizijos pokalbių laidą paklausta apie šią praktiką, Maneka Gandhi atsakė, jog tai yra būtina siekiant apsaugoti jaunas moteris nuo jų pačių hormonų.

„Kad būtumėt apsaugotos nuo jūsų pačių hormonų protrūkių, galbūt nustatoma tam tikra apsauga, nubrėžiama raudona linija“, – sakė ji. Ministrės komentarus pirmadienį transliavo naujienų televizija NDTV.

„Tai tikrai dėl jūsų pačių saugumo“, – per specialią laidą, skirtą ateinančiai Moters dienai, studijoje susirinkusiems koledžų studentams pasakė ministrė.

Pasak M.Gandhi, panaši komendanto valanda turėtų būti įvesta ir studentams vyrams, bet daugelis socialinės žiniasklaidos vartotojų šaipėsi iš jos komentarų.

„Žinot, kas būtų saugiausia? Užrakinkite hormonų veikiamus vyrus, o ne atimkite iš moterų teisę gyventi visavertį gyvenimą“, – „Twitter“ parašė vienas kritikas.

M.Gandhi, kuri yra opozicijos lyderės Sonios Gandhi svainė, prieštaringų vertinimų sulaukia ne pirmą kartą.

M.Gandhi, kuri yra opozicijos lyderės Sonios Gandhi svainė, prieštaringų vertinimų sulaukia ne pirmą kartą.

Pernai ji supykdė moterų teisių gynėjus, siekiančius įstatymo prieš žaginimą santuokoje. Ji pasakė, kad tai netinka Indijai, nes jos visuomenė santuoką laiko šventa ir neliečiama.

Ministrė taip pat yra sakiusi, kad schizofrenija sergantys žmonės neturėtų dirbti, ir ragino privalomai nustatinėti dar negimusių vaikų lytį, nors tokia praktika Indijoje yra nelegali dėl moteriškos lyties embrionų abortų pavojaus.

2015 metais Delio studentės pradėjo kampaniją prieš komendanto valandas „Pinjra Tod“ („Ištrūk iš narvo“).

Universitetų bendrabučiai tokias taisykles paprastai aiškina susirūpinimu dėl jaunų moterų saugumo šalyje, kurioje paplitęs seksualinis smurtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius