Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje rasti per sraigtasparnio katastrofą žuvusių 12 karių palaikai

Indonezijoje rasti 12 karių, žuvusių prieš aštuonis mėnesius per kariuomenės sraigtasparnio katastrofą rytinėje Papua provincijoje, kur aktyviai veikia separatistų sukilėliai, penktadienį pranešė pareigūnai.
Sraigtasparnis Mi-17
Sraigtasparnis Mi-17 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kariuomenės elitinių pajėgų komandos rado Rusijos gamybos sraigtasparnio Mi-17 nuolaužas ant stataus šlaito maždaug 3,8 km aukštyje. Tą sunkiai prieinamą vietą jie sugebėjo pasiekti tik kitą dieną, sakė Papua kariškių atstovas Daxas Sianturi.

Pasak jo, devynių karių palaikai buvo atpažinti pagal uniformas.

Paieškų operacijai vadovavęs vietos kariuomenės vadas Binsaras Sianiparas sakė, kad palaikų paėmimą naudojantis lynais trikdo nepalankūs orai ir kad operacija bus tęsiama anksti šeštadienį.

Ryšys su sraigtasparniu, birželio 28-ąją pakilusiu iš Bintango rajono administracinio centro Oksibilio, nutrūko praėjus penkioms minutėms.

Kariuomenės sraigtasparnis skraidino karius ir atsargas į pasienio postą Okbibabe, netoli sienos su Papua Naujaja Gvinėja. Oksibilyje jis buvo nutūpęs papildyti degalų atsargų, nurodė kariškiai.

Orlaivio sudužimo priežastys tebesiaiškinamos.

Paieškos buvo atnaujintos, kai Oksopo kaimo gyventojai praeitą savaitę pranešė tarnyboms pastebėję nuolaužų vietovėje, jų laikomoje šventa, maždaug už 12 km nuo Oksibilio.

Indonezijos ryčiausiose Papua ir Vakarų Papua provincijose daugelkis vietovių kalnuose ir džiunglėse yra pasiekiamos tik iš oro. Pastaruoju metu šiame regione veikiantys separatistai sukilėliai jau ne kartą atakavo kariuomenės sraigtasparnius.

Papua, buvusi Nyderlandų kolonija Naujosios Gvinėjos salos vakarinėje dalyje, buvo prijungta prie Indonezijos 1969 metais po Jungtinių Tautų remto referendumo, daugelio laikyto suklastotu. Nuo to laiko mažos, prastai ginkluotos separatistų grupuotės kovoja dėl savo regiono nepriklausomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius