Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos vandenyse nuskendus keltui žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 19

Indonezijos vandenyse nuskendus krovininiam keltui žuvusių žmonių skaičius pirmadienį išaugo iki 19, pareigūnams nutraukus 10 dienų trukusią paieškų ir gelbėjimo operaciją, pranešė pareigūnai.
Indonezijoje išgelbėti nuskendusio kelto keleiviai
Indonezijoje išgelbėti nuskendusio kelto keleiviai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laivas „KM Ladang Pertiwi 02“ nuskendo gegužės 26 dieną esant blogiems orams pritrūkęs kuro Makasaro sąsiauryje, prie Pietų Sulavesio provincijos.

Pareigūnai apie šią nelaimę sužinojo kone po dviejų dienų. Į dingusių žmonių paieškos ir gelbėjimo operaciją įsitraukė vietos žvejai ir kiti pro sąsiaurį plaukę laivai.

Gelbėtojams pavyko išgelbėti 31 žmogų, įskaitant kelto keleivius ir įgulos narius. Taip pat buvo rasti keturių žmonių kūnai, o 15 buvo paskelbti dingusiais. Dabar manoma, kad jie visi yra žuvę.

„Mes atšaukiame paiešką, nes nėra jokių ženklų, kad galėtume rasti daugiau aukų“, – sakė provincijos paieškų ir gelbėjimo agentūros vadovas Djunaidi, kaip ir daugelis indoneziečių turintis tik vardą.

Per nelaimę išsigelbėjusiam laivo kapitonui praėjusią savaitę buvo pareikšti kaltinimai dėl įtariamo keleivių gabenimo neturint tam būdino leidimo, o laivo savininkui – dėl tinkamos kvalifikacijos neturinčių įgulos narių samdymo, pranešė vietos žiniasklaida.

Pasak Djunaidi, nuolat tuose vandenyse plaukiojantiems vietos žvejams nurodyta, kad pamatę daugiau žmonių kūnų jie turi pranešti pareigūnams.

Paieškos operaciją būtų galima atnaujinti, jeigu būtų kokių nors išgyvenusių žmonių ženklų, sakė pareigūnas.

Spaudos konferencijoje pirmadienį Djunaidi sakė, kad šis incidentas dar kartą primena, jog labai svarbu daug dėmesio skirti saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius