Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Informaciją „News of the World“ bandžiusi parduoti pareigūnė sės į kalėjimą

Didžiosios Britanijos sostinės policijos valdybos antiteroristinio skyriaus pareigūnė Aprilė Casburn už grotų praleis 15 mėnesių. Tokios bausmės ji sulaukė už bandymą parduoti teisėsaugininkų turimą informaciją dabar jau uždarytam bulvariniam laikraščiui „News of the World“.
Paskutinio laikraščio numerio išleidimas
Paskutinio laikraščio numerio išleidimas / „Scanpix“ nuotr.

Teisėjas Adrianas Fulfordas sakė, kad galėjo A.Casburn nuteisti trims metams kalėjimo, tačiau to nepadarė, nes ji su vyru šiuo metu vykdo procedūras, reikalingas berniuko įsivaikinimui.

Atlikus tyrimą buvo nustatyta, kad 2010 rugsėjį A.Casburn paskambino į laikraščio redakciją ir ragelį pakėlusiam žurnalistui Timui Woodui papasakojo prieš laikraštį vykdomo tyrimo detales ir išdavė pagrindinių įtariamųjų pavardes. Už tai Skotland Jardo darbuotoja paprašė pinigų.

Žurnalistas apie pokalbį papasakojo savo vadovams, tačiau šie nusprendė neskelbti informacijos ir nemokėti A.Casburn jokių pinigų. Vietoje to laikraščio atstovai kreipėsi į policiją.

Teisme pareigūnė prisipažino skambinusi į redakciją, tačiau neigė už informaciją prašiusi pinigų.

Moteris sakė specialiai nutekinusi informaciją apie atliekamą tyrimą, nes norėjo, kad žmonės žinotų, jog į jį įtrauktas ir antiteroristinis policijos skyrius. Tai jai pasirodė neracionalu.

Laikraštis buvo uždarytas po kilusio skandalo dėl žurnalistų darbo metodų. Paaiškėjo, kad jie ne tik klausėsi princo Harry bei visos eilės įžymybių pokalbių telefonu, bet ir papirkinėjo policininkus, viešbučių darbuotojus.

2011-aisiais skandalas paaštrėjo, nes paaiškėjo, kad žurnalistai klausėsi Londone įvykusio teroristinio akto aukų ir Afganistane žuvusių kareivių artimųjų pokalbių telefonu.

Jie tikrino dingusios mergaitės balso pašto žinutes, taip gerokai apsunkindami teisėsaugininkų galimybes ją greičiau surasti. Vėliau mergaitė rasta nužudyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius