Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irake iraniečių pabėgėlių stovykla apšaudyta raketomis ir minosvaidžių sviediniais, esama aukų

Iraniečių pabėgėlių stovykla netoli Bagdado šeštadienį buvo apšaudyta raketomis ir minosvaidžių sviediniais, yra žmonių aukų, pranešė Jungtinės Tautos.
Išpuolio Irake padariniai
Išpuolio Irake padariniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Stovykla, kurios gyventojai laukia, kada bus perkelti gyventi į kitas šalis, tokių atakų taikiniu tapo jau antrąkart šiais metais.

Kol kas nežinoma, kas atsakingas už išpuolį, per kurį buvo paleisti bent šeši minosvaidžio sviediniai. Stovykla buvo atakuota tuo metu, kai Irane skaičiuojami penktadienį vykusių prezidento rinkimų balsai.

„Galiu patvirtinti, jog ataka buvo mirtina, – JT misijos Irake atstovė Eliana Nabaa sakė naujienų agentūrai AFP. – Dar neturime skaičių, bet, taip, yra žuvusių ir sužeistų žmonių.“

Vienas policijos pulkininkas, prašęs neviešinti jo vardo, sakė, kad sprogus šešiems minosvaidžio sviediniams žuvo trys žmonės, sužeista 11.

Tremtyje veikiančios Irano opozicijos organizacijos „Mujahedeen-e-Khalq“ (MEK) atstovas Shahriaras Kia sakė, kad vadinamojoje Laisvės stovykloje žuvo du žmonės – vyras ir moteris.

Stovyklai smogė daugiau nei 12 „raketų“, kurių sprogimai padegė daug namelių ant ratų.

Sh.Kia kritikavo Jungtines Tautas, nesutinkančias grąžinti tranzitinės Laisvės stovyklos gyventojų į jų istorinę Ashrafo (Ašrafo) sukarintą disidentų stovyklą, įkurtą praėusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje netoli sienos su Iranu.

MEK nariai buvo perkelti į Laisvės stovyklą 2012 metų pabaigoje, reikalaujant Irako vyriausybei.

Ashrafo stovyklą Dijalos provincijoje leido įkurti velionis Irako diktatorius Saddamas Husseinas per aštuonerius metus trukusį karą su Iranu.

MEK buvo įkurta 7-ajame dešimtmetyje kaip Irano šacho priešininkų organizacija; kai monarchas buvo nuverstas per 1979 metų islamo revoliuciją, ji nukreipė ginklus prieš naujuosius Irano valdytojus klerikalus.

Dabar ši grupuotė teigia sudėjusi ginklus ir siekianti nuversti Irano islamišką režimą taikiomis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius