Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas pasveikintų JAV sugrįžimą į branduolinį susitarimą su tam tikromis „garantijomis“

Iranas antradienį pareiškė, kad pasveikintų Jungtinių Valstijų sugrįžimą prie istorinio 2015 metų branduolinio susitarimo po lapkričio 3-iosios rinkimų su „garantijomis“, kad Vašingtonas vėl iš jos nepasitrauks.
Irano vėliava
Irano vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mums nėra skirtumo, kuris Amerikos prezidentas nuspręs sugrįžti“ prie Teherano ir didžiųjų pasaulio galių susitarimo, nurodė iraniečių vyriausybės atstovas Ali Rabiei žurnalistams.

„Mes pasveikintume tokį bet kurio prezidento sprendimą“, – sakė jis.

Tačiau Vašingtonas „turėtų būti pasiruošęs prisiimti atsakomybę už nuostolius, kuriuos patyrė Irano žmonės per tą laikotarpį, kai jis buvo pasitraukęs“ iš susitarimo ir „suteikti kitų garantijų, kad nepakartos“ tokių veiksmų.

Įtampa tarp Teherano ir Vašingtono išaugo, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2018 metais nusprendė pasitraukti iš tarptautinio branduolinio susitarimo ir sugrąžino sankcijas Iranui.

D.Trumpo varžovas artėjančiuose prezidento rinkimuose Joe Bidenas, šiuo metu pirmaujantis visuomenės apklausose, pasisako už diplomatinių santykių su Iranu palaikymą ir branduolinį susitarimą, kuris buvo sudarytas tuo metu, kai jis buvo viceprezidentas Baracko Obamos administracijoje.

D.Trumpo administracija kaltina Iraną ir Rusiją bandymu kištis į 2020 metų rinkimus. Tiek Teheranas, tiek Maskva šiuos kaltinimus kategoriškai atmeta.

Irano pareigūnai ne kartą sakė, kad neturi savo favorito JAV prezidento rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius