Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas skelbia per neramumus sulaikęs aštuonis „su CŽV susijusius“ asmenis

Iranas per smurtinius neramumus gatvėse, kilusius visoje šalyje vykstant demonstracijoms prieš valdžios sprendimą padidinti degalų kainas, sulaikė aštuonis su JAV Centrine žvalgybos valdyba (CŽV) susijusius asmenis, trečiadienį vėlai vakare pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.
CŽV
CŽV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Buvo nustatyti ir areštuoti tam tikri elementai, mėginę rinkti informaciją apie pastarąsias riaušes ir siųsti ją už šalies ribų“, – nurodė IRNA, remdamasi Žvalgybos ministerijos Kovos su šnipinėjimu departamento vadovu.

Anot naujienų agentūros, šeši iš aštuonių sulaikytųjų „dalyvavo riaušėse ir vykdė įsakymus“. Likę du asmenys, kaltinami bandę rinkti informaciją ir perduoti ją į užsienį, buvo areštuoti nespėję išvykti iš šalies, nurodė IRNA.

Jie visi buvo „užsienio valstybėse apmokyti, kaip rinkti informaciją... apsimetant piliečių žurnalistikos atstovais“, – pridūrė agentūra.

Jungtinės Valstijos antradienį pranešė sulaukusios tūkstančių žinučių, nuotraukų ir vaizdo įrašų iš Irano apie ten vykstančius protestus, kai paragino protestuotojus nepaisyti interneto suvaržymų.

„Iki šiol susirašinėjimo programėlę „Telegram“ sulaukėme beveik 20 tūkst. žinučių, vaizdo įrašų ir nuotraukų apie režimo vykdomus pažeidimus“, – sakė valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

Apie didinamas degalų kainas Irano vyriausybė paskelbė 80 mln. šalies gyventojų jau ir taip išgyvenant finansinius sunkumus ir darbo vietų trūkumą dėl JAV įvestų sankcijų. JAV prezidentas Donaldas Trumpas sankcijas Iranui paskelbė netrukus po to, kai Amerika vienašališkai pasitraukė iš tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos.

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ pirmadienį pranešė, kad nuo lapkričio 15-osios per Irano saugumo pajėgų veiksmus prieš protestuotojus žuvo mažiausiai 143 demonstrantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius