Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane blokuotos galimybės mobiliuosiuose telefonuose pasiekti socialinę žiniasklaidą

Irane po tris dienas daugelyje šalies miestų trukusių protestų buvo blokuotos galimybės mobiliuosiuose telefonuose pasiekti populiarias dalijimosi nuotraukomis ir susirašinėjimo programėles „Instagram“ ir „Telegram“, sekmadienį pranešė Irano žiniasklaida.
Irane protestuotojai išėjo į gatves
Irane protestuotojai išėjo į gatves / „Scanpix“ nuotr.

„Telegram“, kuria, kaip teigė vyriausybė, buvo naudojamasi kurstant smurtą per protestus, nebegalima naudotis nuo popietės, pranešė pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Ryšių ministras Mohammadas-Javadas Azari Jahromi apkaltino „Telegram“ kanalus „kontrrevoliucine“ pozicija ir skatinimu „vartoti Molotovo kokteilius, ginkluotą sukilimą ir socialinius neramumus“.

„Telegram“ vadovas Pavelas Durovas patvirtino, kad programėlė buvo blokuota.

Didžiuosiuose Irano miestuose kilo ekonominių protestų banga. Šeštadienį jau trečią vakarą nerimo protestai, tūkstančiai žmonių žygiavo miestų gatvėmis, pranešta apie išpuolius prieš valstybines įstaigas.

Praėjusią naktį šalies vakaruose buvo nušauti du protestavusieji prieš valdantįjį režimą, dar dešimtys žmonių buvo areštuoti, pranešė šalies naujienų agentūros.

D.Trumpas per „Twitter“ reiškia paramą protestuotojams

Tuo metu JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį vėl drąsino protestuotojus Irane ir socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „žmonės pagaliau perpranta, kaip jų pinigai ir turtas vagiami ir švaistomi terorizmui“.

Pasak D.Trumpo, atrodo, kad iraniečiai „to daugiau nekęs“.

„JAV labai atidžiai stebi dėl žmogaus teisių pažeidimų!“ – pridūrė jis.

D.Trumpo šeštadienio „Twitter“ žinutės papiktino Irano vyriausybę, o Užsienio reikalų ministerijos atstovas pareiškė: „Irano liaudis netiki apgaulingomis ir oportunistinėmis JAV pareigūnų ar p. Trumpo pastabomis.“

Didžiuosiuose Irano miestuose kilo ekonominių protestų banga. Šeštadienį jau trečią vakarą nerimo protestai, tūkstančiai žmonių žygiavo miestų gatvėmis, pranešta apie išpuolius prieš valstybines įstaigas.

Praėjusią naktį šalies vakaruose buvo nušauti du protestavusieji prieš valdantįjį režimą, pranešė šalies pusiau oficialios naujienų agentūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius