Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano pareigūnai suėmė režimą pasmerkusią A.Khamenei dukterėčią, pranešė jos brolis

Irano pareigūnai suėmė aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei dukterėčią, šiai vaizdo įraše savo dėdės vadovaujamą valdžią pavadinus „žudikišku ir vaikus žudančiu režimu“.
Iranas
Iranas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Iranas Ali Khamenei

Farideh Moradkhani kilusi iš šeimos, kuri priešinasi Irano klerikalinei vadovybei, ir anksčiau jau ne kartą už savo pažiūras buvo įkalinta.

Jos brolis Mahmoudas Moradkhani „Twitter“ paskyroje pranešė, kad F.Moradkhani buvo suimta trečiadienį, kai pagal šaukimą atvyko į prokuratūrą.

Vėliau šeštadienį jis „YouTube“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame F. Moradkhani pasmerkė „aiškią ir akivaizdžią priespaudą“, kurią patiria iraniečiai, ir kritikavo tarptautinės bendruomenės neveiklumą.

„Laisvi žmonės, būkite su mumis! Pasakykite savo vyriausybėms, kad nustotų remti šį žudikišką ir vaikus žudantį režimą“, – sakė A.Khamenei dukterėčia.

„Šis režimas nėra ištikimas jokiems religiniams principams ir nežino jokių įstatymų ar taisyklių, išskyrus jėgą ir siekį bet kokiu būdu išlaikyti savo valdžią“, – kalbėjo moteris.

Ji kritikavo režimui įvestas sankcijas, vadindama jas juokingomis, ir pabrėžė, kad iraniečiai buvo palikti vieni kovoti už laisvę.

Farideh yra A.Khamenei sesers Badri, kuri devintajame dešimtmetyje susipyko su šeima ir karo su Iraku įkarštyje pabėgo į šią šalį, duktė.

Ji išgarsėjo kaip aktyvistė, pasisakanti prieš mirties bausmę, ir paskutinį kartą buvo suimta šių metų sausį, nes spalį vaizdo konferencijos metu gyrė 1979 metais nuversto šacho Mohammado Rezos Pahlavi našlę.

JAV įsikūrusi žmogaus teisių organizacija HRANA informuoja, kad balandį ji buvo paleista už užstatą, o praėjusį trečiadienį suimta tam, kad pradėtų 15 metų laisvės atėmimo bausmę.

Jai pareikšti kaltinimai kol kas nėra aiškūs.

Jungtinių Tautų vyriausiojo žmogaus teisių komisaro duomenimis, dėl protestų, prasidėjusių po moralės policijos suimtos Mahsos Amini mirties, buvo suimta apie 14 tūkst. žmonių.

Osle įsikūrusi Irano žmogaus teisių grupė (IHR) yra suskaičiavusi, kad malšinant protestus žuvo mažiausiai 416 žmonių, įskaitant daugiau kaip 51 vaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius