-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano prezidentas: Branduolinė sutartis atvers naują tarptautinių santykių puslapį

Irano prezidentas Hassanas Rouhani penktadienį pareiškė, kad branduolinė sutartis su pasaulio galiūnėmis atskleis „naują puslapį“ šalies tarptautiniuose santykiuose ir atves prie „konstruktyvaus bendravimo“.
Irano prezidentas Hassanas Rouhani
Irano prezidentas Hassanas Rouhani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas per televiziją H.Rouhani taip pat pažymėjo, kad galutinis susitarimas priklausys nuo to, kaip abi pusės laikysis savo įsipareigojimų.

„Jei kita šalis laikysis savo pažadų, mes laikysimės savųjų“, – pabrėžė jis po išvakarėse pasiekto susitarimo tarp Irano ir vadinamosios P5+1 valstybių grupės, kuriai vadovauja Jungtinės Amerikos Valstijos, dėl branduolinės sutarties rengimo gairių.

„Pasaulis turi žinoti, kad mes nelinkę apgaudinėti ar veidmainiauti, – pasakė jis, bet tuoj pat pažymėjo: – Jei kurią nors dieną jie pasirinktų kitą kelią, tada ir mums būtų atvira pasirinkimo galimybė“.

Numačius terminą birželio 30 dieną ir sunkiai sutarus dėl sankcijų atšaukimo detalių, siekiant istorinės sutarties tarp Irano ir Vakarų, H.Rouhani nori užsitikrinti palaikymą galimai sutarčiai.

„Pagal turimas gaires mes matome, kad šis vyriausybės požiūris buvo veiksmingas“, – pasakė jis ir padėkojo aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei už vadovavimą branduolinėms deryboms.

Tvirtindamas, kad Iranas nori gerinti ryšius su visomis šalimis H.Rouhani pažymėjo: „ Su šalimis, su kuriomis esama įtampos ir net priešiškumo, mes ieškome įtampos ir priešiškumo pabaigos“.

„O su šalimis, su kuriomis mūsų ryšiai yra šalti, mes siekiame geresnių santykių“, – pridūrė jis.

„Naujas bendradarbiavimas su pasauliu – ir branduolinėje, ir kitose srityse – atskleis naują puslapį“, – pabrėžė H.Rouhani.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius