-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano užsienio reikalų ministras po nutekinto įrašo atsiprašė Q.Soleimani šeimos

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas sekmadienį paprašė Qasemo Soleimani šeimos atleidimo po nutekinto įrašo, kuriame ministras sako, kad šalyje labai gerbiamas velionis darė per didelį poveikį diplomatijai.
Mohammadas Javadas Zarifas
Mohammadas Javadas Zarifas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Revoliucinės gvardijos užsienio operacijų vadas Q.Soleimani pernai žuvo per JAV aviacijos smūgį kaimyniniame Irake.

Trijų valandų trukmės garso įrašą užsienio žiniasklaida paskelbė praėjusį sekmadienį. Įrašas išprovokavo įnirtingus debatus prieš birželį įvyksiančius rinkimus, Iranui ir pasaulio galioms aptarinėjant galimybes gaivinti 2015 metų susitarimą dėl Teherano branduolinės programos.

„Mano pastabomis... nemenkinami kankinio Soleimani statusas ir nepakeičiamas vaidmuo“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė M.J.Zarifas.

„Scanpix“/AP nuotr./Qasemas Soleimani
„Scanpix“/AP nuotr./Qasemas Soleimani

„Tų, kas myli didį kankinį generolą majorą Qasemą Soleimani, ir jo šeimos, ypač jo narsios dukters Zeinab, kuri man brangi kaip mano paties vaikai, tyri jausmai buvo įžeisti“, – sakė jis.

Zeinab Soleimani antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti jos nužudyto tėvo ranka, ir pavadino tai „kaina“, mokama kovos lauke „už diplomatiją“.

Minėtame įraše M.J.Zarifas kalba, kad kariuomenė daro per didelę įtaką diplomatijai, ir pamini reikšmingą Q.Soleimani vaidmenį.

„Islamo Respublikoje karinė sritis turi viršenybę, – įraše sako M.J.Zarifas, kurį cituoja JAV dienraštis „The New York Times“. – Paaukojau diplomatiją dėl karinės srities, nors ji turėtų padėti diplomatijai.“

Nutekintas garso įrašas Irane išprovokavo kontroversiją, į jį labai piktai sureagavo konservatyvūs veikėjai ir vietos žiniasklaidos priemonės.

„Jei būčiau žinojęs, kad bent žodis bus paskelbtas viešai, nebūčiau to sakęs“, – teigė M.J.Zarifas.

„Atleidžiu visiems, kurie, kaip manau, kaltino mane... Tikiuosi, kad didi Irano tauta, visi, kas myli [Q.Soleimani], ir, ypač, maloninga Soleimani šeima taip pat atleis man“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius