Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš V.Janukovyčiaus partijos dabartiniam D.Trumpo kampanijos vadovui – 12,7 mln. dolerių

Ukrainoje rasta slapta buvusios šalies valdančiosios partijos buhalterija – ranka rašytuose popieriuose matyti, kad Viktoro Janukovyčio partija buvo skyrusi milijonus dolerių Paului Manafortui, kuris šiuo metu yra kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo kampanijos vadybininkas.
Paulas Manafortas
Paulas Manafortas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie P.Manafortui skirtus 12,7 mln. JAV dolerių grynaisiais pranešė „The New York Times“. Jie skelbia, kad šie pinigai jam buvo paskirti nuo 2007 iki 2012 m.

„The New York Times“ jau anksčiau rašė apie tai, kad P.Manafortas konsultavo Kremliui palankią V.Janukovyčiaus „Regionų partiją“ tačiau iki šiol nebuvo žinoma, kokio dydžio užmokesčio jis sulaukė.

Ukrainos pareigūnų teigimu, partija mokėjimus P.Manafortui fiksavo slaptojoje buhalterijoje, kurioje surašyti net ir grynųjų pinigų mokėjimai išrinktiems pareigūnams.

Slaptuose popieriuose P.Manaforto vardas figūruoja 22 kartus. Iš viso jam buvo skirta 12,7 mln. JAV dolerių. Visgi nėra aišku, ar šiuos pinigus P.Manafortas tikrai gavo – Ukrainos pareigūnai tą vis dar aiškinasi.

„Jis suprato, kas vyksta Ukrainoje, – leidiniui sakė Vitalijus Kasko, buvęs aukšto rango pareigūnas Ukrainos generalinėje prokuratūroje. – Bet kuriam protaujančiam asmeniui turėjo būti aišku, kad V.Janukovyčiaus klanas, kai kalbama apie valdžią, buvo įsivėlęs į korupciją.“

V.Kasko pridūrė: „Neįmanoma įsivaizduoti žmogaus, kuris į tai pasižiūrėtų ir galvotų: „Viskas čia gerai“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje

P.Manaforto advokatas neigia, kad jo klientas gavo tokius užmokesčius grynaisiais, arba kad jis buvo susijęs su bet kuo, kas pažeidinėjo įstatymus. Jo teigimu, tokie kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

Buvęs D.Trumpo kampanijos vadybininkas Corey Lewandowskis savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo nuoroda į šį „The New York Times“ straipsnį, tačiau jo nekomentavo.

D.Trumpas kol kas į šią naują informaciją apie P.Manafortą nesureagavo.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius