Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgalvotas teismas dėl skiepų „nuteisė“ farmacininkus, Elžbietą II ir popiežių

Internete plinta pranešimas, esą tokie žinomi žmonės, kaip popiežius Pranciškus, karalienė Elizabeth II, Kinijos ir Kanados lyderiai, kai kurių didelių farmacijos kampanijų vadovai pripažinti kaltais dėl genocido. Toks sprendimas tariamai priimtas dėl paramos COVID-19 vakcinoms ir jiems dėl to gresia būti suimtiems. Bet tai nėra tiesa – kaip nusikaltimų įrodymą platinamą „dokumentą“ surašė formaliai neegzistuojantis teismas.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

„Nuteisė“ 75 žmones

„Tarptautinis teismas pripažino didžiąją farmą, Kiniją, Vatikaną kaltais dėl genocido ir kriminalinio sąmokslo – COVID vakcinos uždraustos, išdavus lyderių ir jų turto arešto orderius“, – rašoma 18 puslapių ilgio tekste.

Jis prieš kelias dienas atsirado tinklalapiuose murderbydecree.com ir republicofkanata.ca. Tas pats „dokumentas“ pristatomas ir tinklalapyje „Rumble“ patalpintame vaizdo įraše, kuris jau spėtas peržiūrėti 45 tūkst. kartų.

Čia kalbantis ir cituotą tekstą internete paviešinęs Kevinas Annettas aiškina esąs žinomu žmogaus teisių gynėju (esą dukart buvo nominuotas Nobelio taikos premijai). Jis skelbiasi vienu iš trijų Kanatos Respublikos – savarankiškai pasiskelbusio, bet nepripažįstamo ir teisiniu nelaikomo subjekto Kanados teritorijoje – įkūrėjų.

K.Annettas vaizdo įraše teigia esąs Tarptautinio bendrosios teisės teisingumo teismo vyriausiasis patarėjas, taip pat prisistato vienu iš Tarptautinio bažnyčios ir valstybės nusikaltimų tribunolo įkūrėjų.

„Didžiajai farmai, vyriausybių, bažnyčios lyderiams gresia areštai, teismui pripažinus juos kaltais dėl genocido ir uždraudus injekcijas“, – rašoma prie vaizdo įrašo ir minėtuose tinklalapiuose.

Teismas, kuris esą popiežių Benediktą XVI privertė 2013 m. atsisakyti savo pareigų, paskelbė skyręs 75 asmenims laisvės atėmimo bausmes, nurodęs areštuoti jų turtą ir likviduoti kompanijas.

Po keturių mėnesių proceso taip pat esą uždrausta tolesnė COVID-19 vakcinų, kaip „medicininio genocido ir masinio žudymo produkto“ gamyba, pardavimas bei naudojimas.

Ekrano nuotr. iš murderbydecree.com/Įvairūs asmenys esą nuteisti dėl įvairių sunkių nusikaltimų
Ekrano nuotr. iš murderbydecree.com/Įvairūs asmenys esą nuteisti dėl įvairių sunkių nusikaltimų

Tarp „nuteistųjų“ yra popiežius Pranciškus (Jorge Mario Bergoglio), Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II, Kanados premjeras Justinas Trudeau, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, farmacijos kompanijų „Pfizer“ ir „GlaxoSmithKline“ vadovai Albert Bourla bei Emma Walmsley, būrys kitų Kanados pareigūnų, Romos katalikų, Anglikonų bažnyčios ir kitų konfesijų atstovų, privačių asmenų. Jie išvardyti paskutiniame minėto „dokumento“ puslapyje.

Nesunku supainioti su tikrais teismais

Tačiau nė vienas, kuriam teismas solidžiai skambančiu pavadinimu „skyrė“ griežtas bausmes, neturėtų baimintis. Mat tokios teisinės institucijos apskritai nėra.

Tarptautinio bendrosios teisės teisingumo teismo pavadinimas skamba panašiai kaip Tarptautinio Teisingumo Teismo, bet jie neturi nieko bendro.

Pagrindinis už teisingumą atsakingas Jungtinių Tautų padalinys įsikūręs Hagoje (Nyderlanduose), o cituotame sprendime minimi Briuselis ir Vankuveris.

Ekrano nuotr. iš icc-cpi.int/Tarptautinio Baudžiamojo Teismo logotipas
Ekrano nuotr. iš icc-cpi.int/Tarptautinio Baudžiamojo Teismo logotipas

Nepanašūs ir jų ženklai. Bet minimo teismo logotipas stebėtinai primena Tarptautinio Baudžiamojo Teismo logotipą, iš esmės tik šiek tiek skiriasi tik svarstyklių proporcijos, kitokia jas supančio vainiko spalva.

Pastarasis teismas tiria ir, jei yra būtina, teisia asmenis dėl sunkiausių nusikaltimų tarptautinei bendruomenei: genocido, karo nusikaltimų, nusikaltimų žmogiškumui ir agresijos nusikaltimų.

Ekrano nuotr. iš republicofkanata.ca/Tarptautinio bendrosios teisės teisingumo teismo logotipas
Ekrano nuotr. iš republicofkanata.ca/Tarptautinio bendrosios teisės teisingumo teismo logotipas

Panašu, kad panašūs pavadinimai ir logotipai ne vieną supainiojo. Vienas „Twitter“ vartotojas paskelbė aptariamą dokumentą kaip Tarptautinio Baudžiamojo Teismo sprendimą.

Internete Tarptautinis bendrosios teisės teisingumo teismas mažai kur minimas. Jo oficialų tinklalapį taip pat sunku rasti, nebent teismo panašiu pavadinimu ir naudojančio panašų logotipą paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“. Čia rašoma, esą tai yra „prigimtinės teisės, žmogaus teisių, aplinkosaugos teisės, tarptautinės teisės ir universalios jurisdikcijos“ teismas.

Pastarąjį eismą 2014 m. įkūrė judėjimo „One People's Public Trust“, kurio nariai, vadovaudamiesi sąmokslo teorija, kvestionuoja nacionalinių valstybių legitimumą (nes jos esą primena privačias kompanijas). Jo būstinė esanti Vienoje, todėl teismo pavadinimas trumpinamas kaip ICCJV – International Common Law Court of Justice Vienna. Šie žmonės kuria egzistuojančioms įprastoms teisės sistemoms paralelinį teisingumą.

Kanados Teisingumo departamento atstovas spaudai Ianas McLeodas agentūrai AFP teigė: „Tarptautinis bendrosios teisės teisingumo teismas nei yra pripažintas tarptautinis teismas, nei turi įgaliojimus Kanadoje.“

Panašiai kalbėjo ir McGill universiteto teisės profesorius Frédéricas Mégret’as. Pasak jo, šis teismas nėra institucija su teisine galima, o paskelbtos priemonė tėra simbolinės.

„Jos net nėra „priemonės“ tikrąja to žodžio prasme, nes nėra institucijos, kurios jas galėtų pritaikyti“, – pridėjo jis.

Kitas teisės profesorius iš Dalhousie universiteto Robertas Currie taip pat sakė, kad „dokumentas neturi absoliučiai jokio teisinio statuso ar galios ar dar ko nors, jis – visiškai išgalvotas“. Anot profesoriaus, tokio teismo nėra.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius