-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ turi per 11 tūkst. neužpildytų siriškų pasų

Vokietijos tarnybos teigia turinčios duomenų, kad „Islamo valstybė“ turi maždaug 11 100 neužpildytų siriškų pasų, į kuriuos galima įtraukti bet kurio žmogaus asmens duomenis. Tai sekmadienį skelbia Vokietijos laikraštis „Bild am Sonntag“.
Buvęs „Islamo valstybės“ kalėjimas Mosule
Asociatyvi nuotrauka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrėjai surinko tokių „tuščių“ pasų serijos numerius ir informaciją apie juos išdavusias tarnybas, skelbia laikraštis, remdamasis konfidencialiais federalinės policijos ir Vidaus reikalų ministerijos dokumentais.

Skelbiama, kad pavogti pasai yra tikri, tačiau neužpildyti, dėl ko yra itin vertingi dokumentų padirbėjams. Iš viso Vokietijos saugumo tarnyboms yra nežinoma apie maždaug 18 002 „tuščius“ siriškus pasus, kurie buvo pavogti iš vyriausybinių vietų Sirijoje.

„Įvykiai, susiję su pabėgėlių situacija, rodo, kad teroristinės organizacijos mėgina pasinaudoti galimybe infiltruoti potencialius užpuolikus ar rėmėjus Europoje ir Vokietijoje taip, kad jų niekas nepastebėtų“, – laikraščiui „Bild am Sonntag“ sakė federalinės kriminalinės policijos BKA atstovė.

Anksčiau buvo nustatyta, kad „Islamo valstybės“ nariai, atsakingi už 2015 metų lapkritį Paryžiuje įvykdytus koordinuotos sprogimus ir šaudymus, turėjo padirbtus siriškus pasus.

Tačiau policijos atstovė pabrėžė, kad „padirbti ar pakeisti pasai daugeliu atveju yra naudojami patekti į šalį be jokio numatyto motyvo surengti teroro išpuolį“.

„Bild am Sonntag“ turimi duomenys rodo, kad pernai Vokietijos migracijos tarnybos nustatė maždaug 8625 atvejus, kai asmuo turėjo padirbtą pasą. Tačiau šie duomenys nerodo, kiek pasų padirbo „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius