Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Islamo valstybė“ tvirtina užėmusi Sirto miestą Libijoje

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) paskelbė antradienį visiškai perėmęs kontrolę Libijos mieste Sirte, įskaitant jo elektrinę, ir išvijęs sukarintą grupuotę „Fajr Libya“, pranešė viena padėtį regione stebinti JAV organizacija.
Vyras Sirto mieste
Vyras Sirto mieste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“ nurodė, kad „Islamo valstybė“ paskelbė nuotraukų, kuriose matomi „IS kovotojai, dalyvaujantys susirėmimuose, sėdintys ant sunkiųjų pabūklų, naršantys elektrinę ir miestą; taip pat žuvusių „Fajr Libya“ kovotojų kūnai“.

Šis pareiškimas buvo paskelbtas praėjus beveik dviem savaitėms po to, kai IS kovotojai užėmė šalia to miesto esantį oro uostą, pirmąkart iškovoję tokio masto karinę pergalę Libijoje. Sirtas yra miestas, iš kurio buvo kilęs nužudytas Libijos diktatorius Muamaras Kadhafi.

SITE citavo pranešimą, kuriame IS padalinys „Tripolio provincijoje“ nurodė, kad „kalifato kariai“ užėmė paskutines „Fajr Libya“ kovotojų pozicija Sirte.

Pranešime sakoma, kad Sirtas dabar „bus pajūrio miestas, jungiantis Libijos rytus ir vakarus, visiškai kontroliuojamas „Islamo valstybės“ kovotojų“.

Džihadistai pažymėjo, kad Sirtas buvo užimtas po paryčiais vykusių susirėmimų, per kuriuos „Fajr Libya“ kovotojai buvo išstumti iš visų pozicijų mieste ir jo elektrinėje, taip pat iš al Džalito ir al Gardabijos karinių bazių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius