Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ reikalas sužlugdytas, sako Barackas Obama

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojanti dideles teritorijas Sirijoje ir Irake, dabar yra priversta pereiti į gynybą, o „jų reikalas žlugo“, trečiadienį pareiškė JAV prezidentas Barackas Obama po susitikimo su Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovais ir kitais saugumo pareigūnais.
JAV Prezidento Baracko Obamos metinė kalba
JAV Prezidento Baracko Obamos metinė kalba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama surengė retą vizitą CŽV būstinėje Virdžinijoje, kur aptarė pažangą operacijoje „Įgimtas ryžtas“ („Inherent Resolve“) – jau 20 mėnesių besitęsiančią JAV vadovaujamą kampaniją prieš IS džihadistus Irake ir Sirijoje.

„ISIL ginasi, o mes puolame, – aiškino JAV vadovas, vartodamas alternatyvų IS akronimą. – Iniciatyva priklauso mums ir mes ketiname ją išlaikyti.“

B.Obama atkreipė dėmesį į neseniai JAV aviacijos surengtus smūgius, per kuriuos buvo nukauti trys svarbūs IS lyderiai, taip pat į šią savaitę paskelbtą ataskaitą, rodančią, kad tos grupuotės kovotojų skaičius pasiekęs žemiausią lygį nuo 2014 metų.

„Ateinančiomis dienomis ir savaitėmis ketiname likviduoti daugiau džihadistų lyderių. Kiekvieną dieną ISIL lyderiai atsibunda ir supranta, kad ta diena jiems gali būti paskutinė“, – pabrėžė prezidentas.

„Kaip nurodoma, jų kovotojų skaičius dabar yra mažiausias per pastaruosius dvejus metus ir vis daugiau jų supranta, kad jų siekiai žlugo“, – pridūrė jis.

B.Obama pabrėžė, kad svarbu užbaigti penkerius metus besitęsiantį pilietinį karą Sirijoje, kad „Islamo valstybė“ būtų patikimai nugalėta.

Anksčiau trečiadienį JAV vadovaujamos koalicijos atstovas pulkininkas Steve'as Warrenas sakė Bagdade, kad ši kampanija sėkmingai įžengė į antrąją operacijų fazę.

Koalicija veikia pagal trijų pagrindinių etapų planą, kurio tikslas – sutriuškinti „Islamo valstybę“, sakė S.Warrenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius