Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandijoje tiriama dioksinu užnuodyta mėsa

Islandijos maisto ir veterinarijos valdyba trečiadienį pranešė, kad į šalies ir užsienio rinką pateko mėsos, kurioje buvo aptiktas didelis dioksinų kiekis, taip pat nurodė pradėjusi šio incidento tyrimą.
Mėsa
Mėsa / Kultūrų komunikacijų centro nuotr.

„Tyrimai rodo, jog nedidelėje dalyje iš 6,5 tonos mėsos, kuri pateko į rinką, buvo dideli dioksino kiekiai“, – sakoma valdybos pranešime.

„Iš 6,5 tonos mėsos penkios tonos buvo eksportuotos“, – pridūrė institucija, konkrečiai nenurodžiusi, kokia mėsa pateko į rinką.

Institucija pabrėžė, jog „mažai tikėtina, kad mėsa ir pienas, kuriuose potencialiai galėjo būti didelis kiekis dioksino ir kurie buvo parduoti žmonėms, padarys rimtą poveikį žmonių sveikatai“.

Atskirame šios tarnybos pranešime nurodoma, jog dėl tikėtino apnuodijimo dioksinu iš rinkos išimama trijų rūšių šaldyta jautiena.

Viena mėsos perdirbimo įmonė taip pat nurodė išimanti šaldytą ėrieną dėl galimo apnuodijimo dioksinu.

Dioksinai, susidarantys deginant šiukšles ir vykstant kitokiems pramoniniams procesams, žmonėms gali sukelti įvairias ligas, tarp jų vėžį, o nėščioms moterims – persileidimus.
reklama

Pernai gruodį Vokietijoje buvo paskelbtas pavojus, kai į paukštynus ir kiaulių fermas pateko dioksinais užnuodytų pašarų.

Dėl šios priežasties buvo sunaikinta daug žemės ūkio produktų, įvesti dideli gamybos apribojimai, taip pat laikinai sustabdytas kai kurių produktų importas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius