Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija kovoja su gaisrais, iš šalies nesitraukiant karščio bangai

Ispanijos pagalbos tarnybos ketvirtadienį kovojo su keliais gamtiniais gaisrais, šalyje nesibaigiant išskirtinei karščio bangai ir oro temperatūrai kylant iki 43 Celsijaus laipsnių.
Prie LRT pastato uždegtas atminimo laužas
Ugnis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Didžiausią nerimą keliantis gaisras netoli Baldomaro Katalonijoje jau sunaikino 500 hektarų miško, bet plisdamas gali apimti daugiau nei 20 000 hektarų, pranešė šio šiaurės vakarų regiono vyriausybė.

Kol kas žmonės nebuvo priversti evakuotis, bet Katalonijos pareigūnai ėmėsi atsargumo priemonių ir apsupo kelias gyvenamąsias vietoves.

Leridos provincijoje, kur yra Baldomaras, ketvirtadienį termometro stulpelis pakilo iki 41 Celsijaus laipsnio.

Ispanijos meteorologijos tarnyba AEMET taip pat prognozuoja, kad pietvakariniame Badachose ir Saragosoje šalies šiaurės rytuose temperatūra kils virš 40 laipsnių.

Katalonijoje, Leridos ir Taragonos provincijose, ketvirtadienio rytą siautėjo dar du gaisrai, kurie sunaikino beveik 300 hektarų plotą, pranešė Katalonijos valdžia.

Dar vienas gaisras siautėjo centrinėje Samoros provincijoje Siera de la Kulebros kalnuose.

Šiaurinėje Navaros provincijoje trečiadienio naktį ugniagesiai suvaldė du miškų gaisrus, pranešė regiono greitosios pagalbos tarnybos.

Šešias dienas iš Ispanijos nesitraukiantys šiam metų laikotarpiui neįprasti karščiai apėmė visą šalį ir turėtų išsilaikyti iki šeštadienio, prognozuoja AEMET.

Ispanijoje ši gegužė buvo karščiausia XXI amžiuje. Per mažiau nei metus šalyje buvo registruoti keturi ekstremalios temperatūros atvejai.

Kaimyninėje Portugalijoje ši gegužė buvo karščiausia nuo 1931 metų.

Pasak mokslininkų, karščio bangos vis dažniau kyla dėl klimato kaitos.

Prognozuojama, kad bėgant laikui ir kylant oro temperatūrai visame pasaulyje karščio bangos taps dar dažnesnės ir intensyvesnės, o jų poveikis bus didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius