Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija už „agurkų krizę“ reikalaus iš ES 80 mln. eurų

Ispanija ketina pareikalauti iš Europos Sąjungos (ES) 80 milijonų eurų atlygio už žalą, kurią padarė šalies žemės ūkio sektoriui Vokietijos pareigūnų pareikšti įtarimai, kad ispaniškos daržovės galėjo sukelti žarnyno infekcijos protrūkį, praneša trečiadienį Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi Ispanijos žemės ūkio ministre Rosa Aguilar.
Agurkai
Agurkai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europoje nuo žarnyno infekcijos, kurią sukėlė bakterija E.coli, mirė apie 50 žmonių.

Pirmasis infekcijos protrūkis buvo užfiksuotas Vokietijos šiaurėje. Iš pradžių buvo manoma, kad pavojingų bakterijų pernešėjai yra salotoms skirti agurkai iš Ispanijos.

Ši versija nepasitvirtino, bet po to, kai Vokietijos valdžia pareiškė savo įtarimus dėl ispaniškų agurkų, daugelis bendrovių Europoje atšaukė ar sustabdė daržovių ir vaisių tiekimo iš šios šalies sutartis.

Ispanijos vaisių bei daržovių augintojų ir eksportuotojų duomenimis, Ispanijos žemės ūkio sektoriaus nuotoliai dėl „daržovių skandalo“ gali siekti 200 milijonų eurų per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius