-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjeras Silvio Berlusconi numojo ranka į masinį moterų protestą

Italijos premjeras Silvio Berlusconi pirmadienį neteikė reikšmės per šalį nusiritusiai protestų bangai, kai į įvairių šalies miestų gatves mitinguoti išėjo tūkstančiai moterų, ir pavadino tai politinių oponentų mėginimu nedemokratinėmis priemonėmis jį nušalinti.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį visoje šalyje vykusios demonstracijos tebuvo dingstis sutelkti paramą teisiniam persekiojimui, „kuris neturi nieko bendra su tikrove“, sakė S.Berlusconi per pasisakymą telefonu, kurį tiesiogiai transliavo vienas iš premjerui priklausančių televizijos kanalų.

„Mačiau įprastą prieš mane nusistačiusių kairiojo sparno fanatikų mobilizaciją. Jie naudojasi bet kokia dingstimi pamėginti sumušti priešininką, kurio nesugeba įveikti demokratiniu būdu prie balsadėžės“, – sakė vyriausybės vadovas.

„Visos moterys, turėjusios galimybę mane pažinti, žino, kad jas gerbiu: visuomet skiriu joms didžiausią dėmesį ir rodau didžiausią pagarbą“, – pabrėžė S.Berlusconi.
„Visuomet darai taip, kad kiekviena moteris, kaip čia pasakius, jaustųsi esanti ypatinga“, – pridūrė jis.

Vyriausybės vadovui tenka gintis kaltinimų, jog mokėjo už seksą su nepilnamete prostitute ir vėliau pasinaudodamas savo tarnybos padėtimi spaudė policijos pareigūnus paleisti merginą, kai ji buvo areštuota dėl vagystės.

Praėjusią savaitę prokurorai kreipėsi į teismą su prašymu nedelsiant pradėti teismo procesą prieš S.Berlusconi už piktnaudžiavimą valdžia ir už tai, kad mokėjo už seksą merginai, nesulaukusiai 18 metų, o tai draudžia Italijos įstatymai.

Magistrato teisėja Cristina Di Censo veikiausiai jau šią savaitę priims sprendimą, ar patenkinti prokurorų prašymą, ir gali paskirti teismo proceso pradžios datą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius