-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Italijos spauda: Silvio Berlusconi rengė sąmokslą nužudyti Muamarą Kadhafi

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi rengė sąmokslą su slaptosiomis tarnybomis nužudyti Libijos diktatorių Muamarą Kadhafi, ketvirtadienį pranešė šalies dienraštis „Il Fatto Quotidiano“, nors verslo magnato atstovas šį pranešimą kategoriškai paneigė.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Libijos krizei įpusėjus, Silvio Berlusconi pateikė gana neįprastą prašymą slaptųjų tarnybų vadovui: „Gal galite pašalinti Kadhafi?“, skelbia kairiosios pakraipos laikraštis, cituodamas „saugumo tarnyboms artimą įgaliotą diplomatinį šaltinį“.

„Atrodo, kad iš Berlusconi pusės tai buvo gana naivus mėginimas rasti išeitį iš nepatogios padėties“, – sakė jis.

M.Kadhafi keletą kartų lankėsi Italijoje ir buvo apsistojęs Libijos ambasados soduose Romoje pastatytoje beduinų palapinėje, kur rengė vakarėlius su jaunomis vietos ir Libijos gražuolėmis.

Kai kas posakio „bunga bunga“, kuriuo vėliau buvo apibūdinami erotiški S.Berlusconi organizuoti vakarėliai, autorystę priskiria M.Kadhafi.

Tačiau artimiausios S.Bersluconi aplinkos asmenys nedelsiant paneigė šį pranešimą.

„Tariamas laikraščio (įvykių) atkūrimas yra visiškai klaidingas, neįtikėtinas, absurdiškas ir nepriimtinas. Kaip galima tvirtinti, kad S.Bersluconi galėjo net pagalvoti apie tokio pasibjaurėtino dalyko įvykdymą?“ – sakoma S.Berlusconi atstovo Paolo Bonaiuti pareiškime.

Nuo 1911 metų iki Antrojo pasaulinio karo Libiją kaip koloniją valdžiusi Italija artima nuverstojo režimo sąjungininke ir ekonomikos partnere tapo 2008 metais, kai S.Berlusconi ir M.Kadhafi pasirašė draugystės sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius