Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įvardyta „Kratovo šaulio“ tapatybė, atskleista daugiau detalių apie jį

Vyras, kuris Kratovo kaime netoli Maskvos pradėjo šaudyti į praeivius ir nušovė keturis žmones, per bendrą Rusijos vidaus reikalų ministerijos ir Rusijos gvardijos operaciją buvo likviduotas.
Incidento vietoje.
Incidento vietoje. / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį vakare vyras užsibarikadavo privačiame name ir pradėjo šaudyti į praeivius, sakė šaltinis regiono jėgos struktūrose. Keturi žmonės žuvo, buvo sužeisti dar du Kratovo gyventojai ir keturi Maskvos srities Specialiojo greitojo reagavimo būrio nariai.

„Tyrimas įvertins nusikaltėlio veiksmus ir nustatys visus motyvus“ – sakė Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas.

Pasak šaltinio, įtariamasis yra 1967 metais gimęs Igoris Zenkovas, anksčiau tarnavęs viename Nepaprastųjų situacijos ministerijos padalinyje ir išėjęs į pensiją.

„Jis turėjo pomėgį – miškuose rinkdavo Didžiojo Tėvynės (Antrojo pasaulinio) karo laikų ginklus“, – sakė šaltinis, kuris pridūrė, kad jis Kratove tikriausiai ir šaudė iš tokio restauruoto ginklo.

Jam pradėjus šaudyti į žmones, namą apsupo ir šturmavo specialiosios pajėgos, bet vyras sugebėjo pasprukti. Galiausiai pareigūnai blokavo šaulį miško juostoje. Jis atsisakė pasiduoti ir buvo likviduotas.

„Interfax“ šaltinio nuomone, šaulio motyvas galėjo būti konfliktas šeimoje ar su kaimynais.

Pradiniais duomenimis, jis buvo veikiamas kažkokių stimuliuojančių medžiagų, galbūt jam pasireiškė baltoji karštligė dėl piktnaudžiavimo alkoholiu, sakė šaltinis.

Kitas „Interfax“ šaltinis sakė, kad „Kratovo šaulys“ turėjo psichikos problemų ir gydėsi pas psichiatrus.

Į specialiosios operacijos zoną buvo atvykęs ministras V.Kolokolcevas ir srities policijos vadas Viktoras Paukovas, buvo atsiųsti du šarvuočiai, trys šarvuoti automobiliai, specialiųjų pajėgų transporto priemonės.

Operacijai trukdė tankus rajono užstatymas ir tamsa, sakė ministras. Jis nurodė, kad šaulys, kuris turėjo granatų, aktyviai priešinosi kelias valandas ir kad nugriaudėjo „mažiausiai 14 sprogimų“.

Lygiai prieš savaitę Rusijos Tverės srityje 45 metų maskvietis būdamas girtas per buitinį konfliktą medžiokliniu šautuvu sodų bendrijoje iššaudė devynis žmones. Įtariamasis areštuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius