Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio gynybos ministras pasiūlė naujo kariuomenės vado kandidatūrą

Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas siūlo generolą majorą Herzi Halevi paskirti naujuoju šalies kariuomenės vadu, sekmadienį pranešė jo biuras.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.

Artimiausiomis dienomis patariamasis komitetas apsvarstys H.Halevi, kuris yra kadenciją baigiančio kariuomenės vado Avivo Kohavi pavaduotojas, kandidatūrą, ir tik tada vyriausybė ją patvirtins, pranešė B.Gantzo biuras.

Gynybos ministerija naujienų agentūrai AFP pranešė, kad H.Halevi naujas pareigas pradės eiti kitų metų vasarį, pasibaigus A.Kohavi kadencijai.

B.Gantzo manymu, H.Halevi yra „tinkamiausias karininkas“ šioms pareigoms užimti dėl jo „didelės operatyvinės patirties įvairiuose operacijų teatruose“ ir „vadovavimo gebėjimų bei požiūrio į įvairius karinius klausimus“, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

1967 metais Jeruzalėje religingoje šeimoje gimęs H.Halevi 1985-aisiais tapo desantininku, ėjo įvairias vadovaujamas pareigas, o 1993-aisiais įstojo į elitinį komandosų junginį „Sayeret Matkal“, rašoma Izraelio kariuomenės interneto svetainėje.

Nuo 2001-ųjų jis trejus metus ėjo „Sayeret Matkal“ vado pareigas, vėliau toliau kilo karjeros laiptais ir 2014-aisiais tapo karinės žvalgybos vadovu, o 2018-aisiais ėmė vadovauti Pietų vadavietei, pranešė kariuomenė.

Pasak kariuomenės interneto svetainės, H.Halevi Hebrajų universitete baigė filosofijos ir verslo vadybos studijas, o Vašingtono nacionaliniame gynybos universitete įgijo išteklių valdymo magistro laipsnį.

H.Halevi yra vedęs, turi keturis vaikus, gyvena Kfar Haoranimo bendruomenėje, kuri dalinai yra nausėdija Izraelio okupuotame Vakarų Krante.

Ministras pirmininkas Yairas Lapidas palankiai įvertino sprendimą į kariuomenės vado pareigas siūlyti H.Halevi, kurį pavadino „vertu ir natūraliu pasirinkimu“.

„Esu įsitikinęs, kad jam vadovaujant IDF (kariuomenei), bus pasiekta daug reikšmingų laimėjimų“, – sakoma Y.Lapido pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius