-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio ir „Hamas“ kare žuvo kelios dešimtys amerikiečių

JAV valstybės departamento duomenimis, nuo spalio 7 d. per Izraelio ir Gazos karą žuvo 23 Amerikos piliečiai, kurių dauguma tarnavo Izraelio pajėgose (IDF), skelbia „The Washington Post“.
Izraelio smūgiai Gazos Ruožui
Izraelio smūgiai Gazos Ruožui / „AFP“/„Scanpix“

„Dėl po spalio 7 d. besitęsiančio smurto ... galime patvirtinti, kad žuvo 23 Amerikos piliečiai – 21 tarnavęs IDF, vienas tarnavęs Izraelio nacionalinėje policijoje, taip pat neseniai pranešta apie Jabbaro mirtį“, – sakė Valstybės departamento atstovo spaudai pavaduotojas Vedantas Patelis pirmadienį surengtame spaudos konferencijoje. Jis turėjo omenyje 17-metį Tawficą Hafethą Abdelį Jabbarą, palestiniečių kilmės amerikietį paauglį, kuris praėjusią savaitę buvo nušautas okupuotame Vakarų Krante.

Izraelio gynybos pajėgų duomenimis, nuo spalio 7 d. žuvo mažiausiai 552 Izraelio kariai, o mažiausiai 2672 buvo sužeisti.

Lapkričio mėn. Izraelio pareigūnai pranešė, kad apie 10 000 Jungtinėse Valstijose gyvenančių žmonių, gavę šaukimo į kariuomenę pranešimus apie visuotinę mobilizaciją, atvyko tarnauti į IDF. Daugelis jų anksčiau tarnavo IDF arba liko rezervistais. Istoriškai vienu metu IDF tarnauja apie 1 200 amerikiečių, rodo 2022 m. žurnale „Sociological Forum“ paskelbtas tyrimas. Daugelis jų turi dvigubą pilietybę.

Spalio 7 d. per „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį žuvo mažiausiai 32 amerikiečiai. Manoma, kad spalio 7 d. „Hamas“ įkaitais paėmė mažiausiai 10 amerikiečių, du iš jų buvo paleisti pagal praėjusių metų pabaigoje sudarytą susitarimą dėl apsikeitimo įkaitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius