Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis areštavo keturis su „Hamas“ siejamos televizijos darbuotojus

Izraelio kariuomenė okupuotame Vakarų Krante areštavo keturis palestiniečius, dirbančius televizijoje, siejamoje su islamistų judėjimu „Hamas“, pirmadienį pranešė pareigūnai. 
Izraelio saugumo pajėgos
Izraelio saugumo pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Areštai buvo įvykdyti keturios dienos po to, kai žydų valstybės gynybos ministras pavadino šį televizijos kanalą teroristine organizacija.

Kariškiai nurodė, kad „al Quds“ (Jeruzalės) televizijos žurnalistai buvo areštuoti praėjusią naktį. Taip pat buvo konfiskuota jų įranga bei transporto priemonė.

Palestiniečių žurnalistų sąjunga pranešė, kad buvo konfiskuotos dvi mašinos ir įranga, įskaitant televizijos kamerą.

Anot jos, areštuoti trys televizijos žurnalistai ir kanalo direktorius Vakarų Krante Alaa Rimawi.

A.Rimawi ir du žurnalistai yra iš Ramalos miesto, o ketvirtasis – iš netoliese esančios gyvenvietės. Jie buvo areštuoti savo namuose, nurodė jų kolegos.

Pasak Izraelio armijos, areštų metu kilo susirėmimų, per kuriuos kariškiai panaudojo riaušių malšinimo priemones. Daugiau jokių detalių nebuvo pateikta.

Kaip nurodė armija, areštuoti asmenys „įtariami neapykantos kurstymu ir dalyvavimu „Hamas“ remiamos „al Quds“ televizijos veikloje“.

Kariuomenės išplatintame pareiškime rašoma, kad ji dar rugsėjį „paskelbė „al Quds“ televiziją „Hamas“ ruporu ir įrodė, kad esama tiesioginio ryšio tarp šio televizijos kanalo ir islamistų judėjimo“.

Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas anksčiau šį mėnesį pasirašė įsaką, kuriuo Libane įsikūręs palydovinis televizijos kanalas paskelbtas teroristine organizacija.

Izraelio valdžia yra surengusi ne vieną reidą prieš palestiniečių žiniasklaidos organizacijas, kurias kaltina neapykantos kurstymu. Žiniasklaidos laivės gynėjai griežtai kritikuoja tokius žydų valstybės veiksmus.

„Hamas“ valdo Gazos Ruožą, kur nuo 2008-ųjų triskart kariavo su Izraeliu. Izraelis, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga šį islamistų judėjimą yra paskelbę teroristine organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius