Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis: operacijos prieš kovotojus Gazos Ruože truks, kiek reikės

Operacijos prieš kovotojus Gazos Ruože truks tiek laiko, kiek reikės, kad įtempta padėtis visiškai normalizuotųsi, trečiadienį pareiškė Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas.
Sugriautas pastatas Gazoje
Sugriautas pastatas Gazoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Izraelis nesiruošia paliauboms. Šiuo metu operacijos pabaigos datos nėra. Kai pasieksime visišką ramybę, galime apie tai kalbėti“, – per vizitą raketomis apšaudytame Aškelono mieste kalbėjo B.Gantzas; jo žodžius citavo dienraštis „The Times of Israel“.

„Nesiklausysime pamokslų, prieštaraujančių mūsų pareigai ginti Izraelio piliečius“, – pridūrė ministras.

Savo ruožtu Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis, telefonu pasikalbėjęs su Izraelio prezidentu Reuvenu Rivlinu, trečiadienį paragino izraeliečius ir palestiniečius sustabdyti kovas ir vengti civilių aukų.

„Labai susirūpinęs dėl pastarojo meto smurto suintensyvėjimo ir nesirenkamų taikinių. Prioritetas turėtų būti deeskalavimas ir nekaltų civilių aukų prevencija abiejose šalyse“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ch.Michelis.

Žydų valstybė anksčiau šią savaitę pradėjo suduoti smūgius taikiniams Gazos Ruože, atsakydama į raketų atakas prieš jos miestus.

Palestiniečių naujienų agentūros WAFA duomenimis, per izraeliečių atakas žuvo jau 35 žmonės, daugiau nei 200 buvo sužeisti. Tuo metu Palestinos Raudonasis Pusmėnulis pranešė apie 700 nukentėjusiuosius.

Naujausiais duomenimis, atsinaujinus smurtui žuvo šeši izraeliečiai.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) trečiadienį pranešė, kad nuo savaitės pradžios iš Gazos Ruožo į žydų valstybės teritoriją paleista daugiau nei 1 tūkst. raketų ir sviedinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius