Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis pranešė ketinantis vakcinuoti palestiniečius, turinčius leidimus dirbti šalyje

Izraelis sekmadienį patvirtino, kad Vakarų Krante gyvenantys palestiniečiai, turintys leidimus dirbti žydų gyvenvietėse okupuotoje teritorijoje bei Izraelio teritorijoje, bus paskiepyti nuo koronaviruso.
Koronaviruso testavimas Vakarų Krante
Koronaviruso testavimas Vakarų Krante / „Scanpix“ nuotr.

Palestinos savivalda praėjusią savaitę pranešė pasiekusi susitarimą su Izraeliu, kad žydų valstybė paskiepys 100 tūkst. palestiniečių darbininkų.

Izraelio kariuomenės padalinys, atsakingas už civilinius reikalus okupuotose palestiniečių teritorijose (COGAT), sekmadienį paskelbė, kad vakcinavimą „patvirtino politinis ešelonas <...> siekiant išlaikyti visuomenės sveikatą ir ekonomikos funkcionavimą“.

COGAT teigė, kad Izraelis „vykdys vakcinacijos kampaniją palestiniečiams, turintiems leidimus dirbti Izraelyje, taip pat iš Judėjos ir Samarijos bendruomenių“ (tai biblinio Vakarų Kranto pavadinimas).

Vakcinacijos prasidės „artimiausiomis dienomis“ ir vyks perėjimo punktuose tarp Izraelio ir Vakarų Kranto bei pramoninėse zonose, susijusiose su žydų gyvenvietėmis, kur dirba daug palestiniečių.

Palestiniečiai bus skiepijai „Moderna“ vakciną, pranešė COGAT.

Vakarų Krante – bendruomenėse, kurias didžioji dalis tarptautinės bendruomenės laiko neteisėtomis, – gyvena apie 475 tūkst. žydų naujakurių.

Teritorijoje gyvena apie 2,8 mln. palestiniečių, o teisių gynimo grupės išreiškė pasipiktinimą, kad Vakarų Kranto gyventojai žydai yra skiepijami, o jų kaimynai – ne.

Jungtinės Tautos pareiškė, kad Izraelis turi teisinį įsipareigojimą paskiepyti visus palestiniečius, gyvenančius okupuotame Vakarų Krante, taip pat 2 mln. palestiniečių Gazos Ruože, kur Izraelis nuo 2007 metų vykdo blokadą, kai islamistų judėjimas „Hamas“ perėmė valdžią.

Izraelis, būdamas skiepijimo nuo COVID-19 kampanijų lyderiu, primygtinai tvirtina, kad Palestinos savivaldybė yra atsakinga už skiepijimą Vakarų Krante ir Gazos Ruože.

Palestinos savivaldybė tikisi gauti maždaug 2 mln. dozių, užsakytų iš įvairių gamintojų, be dozių iš JT remiamos „Covax“ programos, sukurtos padėti skurdesnėms šalims įsigyti vakcinų.

Palestinos savivaldybė pareiškė, kad pasidalins gautomis vakcinomis su „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius