Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis smogė Sirijos vakaruose esančiam kariniam kompleksui

Sirijos kariuomenė pranešė, kad per Izraelio oro smūgius Sirijos vakaruose esančiam kariniam kompleksui ketvirtadienį žuvo du žmonės.
Izraelio kariai
Izraelio kariai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Incidentas įvyko toje pačioje vietovėje, kur Damasko režimas galimai gamina cheminę ginkluotę.

„Izraelio karo lėktuvai šiandien 2 val. 42 min. (vietos ir Lietuvos laiku) iš Libano oro erdvės paleido kelias raketas, taikydamiesi į vieną iš mūsų kariuomenės pozicijų netoli Masjafo. Buvo padaryta materialinė žala ir žuvo du žmonės“, – sakoma kariuomenės išplatintame pranešime.

Sirijos vakaruose esantis Masjafas yra maždaug už 60 km į rytus nuo Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusio Tartuso, kur Damasko režimo sąjungininkė Rusija turi karinio jūrų laivyno bazę.

Sirijos kariuomenė į šiaurę nuo Masjafo kontroliuoja karinį kompleksą, kuriame yra mokymų stovykla bei Mokslinių studijų ir tyrimų centro (SSRC) padalinys.

Jungtinės Valstijos kaltina SSRC sukūrus cheminius ginklus su zarino dujomis, panaudotus balandį per brutalią ataką Chan Šeichūne, per kurią žuvo 87 žmonės, tarp jų daug vaikų.

Trečiadienį Jungtinių Tautų Nepriklausoma tyrimų komisija (COI) Sirijai paskelbė, jog surinkta „pakankamai informacijos“, liudijančios, kad minėtą ataką surengė Damaskas, prieš sukilėlių užimtą miestą panaudojęs zarino dujas.

Nuo 2011-ųjų, kai Sirijoje įsiplieskė konfliktas, Izraelis šioje karo nualintoje šalyje yra surengęs kelis antskrydžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius