Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis teigia padėsiantis užtikrinti ,kad „naujasis“ Irano susitarimas apsaugotų interesus

Izraelis pareiškė bendradarbiausiantis su Vašingtonu siekiant užtikrinti, kad bet koks „naujas susitarimas“ dėl Irano branduolinės programos apsaugotų regioninį saugumą, per sekmadieninį susitikimą Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas pareiškė savo JAV kolegai Lloydui Austinui.
Benny Gantzas
Benny Gantzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Iranas Izraelis

Tai Izraelio ministras pareiškė L.Austinui pirmą kartą surengtus aukšto lygio vizitą į Izraelį nuo tada, kai buvo atgaivintas 2015 Irano branduolinis susitarimas, kuriam žydų valstybė aršiai priešinasi.

B.Gantzas sakė, kad „mes glaudžiai bendradarbiausime su mūsų amerikiečiais sąjungininkais, kad užtikrintume, kad bet koks naujas susitarimas su Iranu užtikrintų gyvybiškai svarbius pasaulio ir Jungtinių Valstijų interesus, užkirstų kelią pavojingoms ginklavimosi varžyboms mūsų regione ir apsaugotų Izraelio Valstybę“.

L.Austinas yra iki šiol aukščiausio rango JAV prezidento Joe Bideno administracijos atstovas, apsilankęs Izraelyje. Jis pareiškė, kad Vašingtonas dirbs kartu su Izraeliu, kad „būtų užtikrinti bendri saugumo interesai ir prioritetai“.

Pabrėždamas tvirtą Amerikos ryšį su Izraeliu JAV gynybos sekretorius pareiškė, kad JAV „tęsis glaudžias konsultacijas, kad užtikrintų Izraelio kokybinį karinį pranašumą ir sustiprintų Izraelio saugumą“.

Į Izraelį JAV gynybos sekretorius atvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Jungtinės Valstijos pareiškė pasiūliusios „labai rimtų“ idėjų dėl branduolinio susitarimo su Teheranu atgaivinimo. Kaip žinoma, buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas apie pasitraukimą iš šio susitarimo pranešė 2018 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius