Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis žada neleisti Libijos pagalbos laivui pasiekti Gazos Ruožo

Izraelis sekmadienį pažadėjo neleisti Libijos pagalbos laivui, kuris, nepaisydamas intensyvių diplomatinių pastangų nukreipti jį į Egiptą, tikriausiai plaukia į Gazos Ruožą, pažeisti šios palestiniečių teritorijos blokados.
Izraelio karinis laivynas
Izraelio karinis laivynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Izraelis neleis šiam laivui pasiekti Gazos (Ruožo)“, – Izraelio visuomeniniam radijui sakė ministras be portfelio Yossi Peledas (Josis Peledas), kuris kalbėjo kitą dieną po to, kai minimas 92 m ilgio krovininis laivas išplaukė iš Graikijos Lavrijo uosto, esančio į pietus nuo Atėnų.

Leidimas laivams be patikrinimo pasiekti „Hamas“ valdomą Gazos Ruožą turėtų „labai rimtų pasekmių“ Izraelio saugumui, pažymėjo ministras.

Sekmadienį vis dar nebuvo aišku, kur plaukia šis laivas. Organizatoriai sakė, kad jis laikosi kurso į Gazos Ruožą, nors Graikija patikino, kad jis plaukia Egipto uostą El Arišą.

Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas sakė, kad bandymas pasiekti jau ketverius metus izraeliečių karinio jūrų laivyno blokuojamą Gazos Ruožą yra „nereikalinga provokacija“.

„Prekės į Gazos Ruožą gali būti perduotos per Ašdodo uostą, po patikrinimo“, – sakoma šeštadienį vakare paskelbtame jo biuro pareiškime.

Tačiau Kadhafi fondas, kuriam vadovauja Libijos lyderio sūnus Seif al Islamas Kadhafi, tvirtino, kad laivas, gabenantis 2 tūkst. t maisto produktų ir vaistų, kurio įgulą sudaro šeši libiečiai, marokietis, nigerietis ir alžyrietis, savo kurso nepakeitė.

„Laivas plaukia į Gazos (Ruožą), kaip ir planuota“, – telefonu iš Tripolio žurnalistams sakė vykdomasis direktorius Youssefas Sawanas, kuris pridūrė, kad ši misija yra „išskirtinai humanitarinė“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius