J.Bidenas bus paskiepytas atnaujinta COVID-19 stiprinamąja doze, skatins vakcinuotis

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas antradienį bus paskiepytas atnaujinta COVID-19 stiprinamąja doze ir paragins tai daryti visuomenę, kad šventiniu laikotarpiu žmonės būtų sveiki.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Planuojama, kad J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose pasirodys kartu su gydytojais, kurie vadovauja administracijos pastangoms kovoti su koronaviruso plitimu.

Prie jų turėtų prisijungti kelių didžiųjų vaistinių tinklų vadovai, atnaujinantys pastangas padėti žmonėms gauti COVID-19 vakcinos dozę, kurios sudėtis pakeista taip, kad būtų nukreipta prieš BA.4 ir BA.5 omikrono potipius, labiausiai paplitusius JAV.

Baltųjų rūmų teigimu, daugiau nei 20 mln. žmonių, įskaitant beveik 1 iš 5 vyresnio amžiaus suaugusiųjų, jau pasiskiepijo atnaujinta COVID-19 stiprinamąja doze.

J. Bidenas turėtų dar kartą paraginti verslo, švietimo ir pilietinės visuomenės lyderius dėti daugiau pastangų, kad paskatintų savo bendruomenes pasiskiepyti atnaujintomis vakcinomis, kurios yra nemokamos.

Šiuo metu JAV cirkuliuoja trys kvėpavimo takų virusai: gripas, COVID-19 ir respiracinis sincitinis virusas (RSV), sakė Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 koordinatorius dr. Ashishas Jha.

Per keletą rytinių televizijos laidų A.Jha sakė, kad skiepų nuo gripo ir atnaujintos COVID-19 stiprinamosios dozės derinys padės žmonėms išvengti rimtų ligų ir neatsidurti ligoninėje, amerikiečiams ruošiantis švęsti Padėkos dieną ir kitas šventes su draugais ir šeima.

Jis teigė, kad RSV ypač užsikrečia vaikai, tačiau nėra skiepų nuo šios ligos, nors įmonės stengiasi juos sukurti.

„Taigi, jei žmonės pasiskiepytų, tikrai galėtume išgyventi be didelių problemų“, – antradienį laidoje „CBS Mornings“ sakė A.Jha.

„Jei pasikliaujate devynių mėnesių senumo vakcina arba prieš metus buvote apsikrėtę, to tikriausiai nepakaks, ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl raginame visus amerikiečius, o ypač vyresnio amžiaus amerikiečius, ypač senjorus, pasiskiepyti naująja atnaujinta COVID-19 vakcina, nes manau, kad tai atneš tikrai didelį pokytį“, – A.Jha kalbėjo NBC laidoje „Today“.

J.Bidenui teko kelis mėnesius laukti, kol jam bus suteiktas atnaujintas COVID-19 skiepas, nes vasarą jis buvo užsikrėtęs koronavirusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius