-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas išreiškė paramą L.I.Lulai da Silvai ir pakvietė jį į Vašingtoną

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį paskambinęs telefonu išreiškė paramą Brazilijos prezidentui Luizui Inacio Lulai da Silvai ir pakvietė jį kitą mėnesį apsilankyti Baltuosiuose rūmuose.
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva / „Reuters“/„Scanpix“

„Prezidentas J.Bidenas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos tvirtai remia Brazilijos demokratiją“, – teigiama Baltųjų rūmų pareiškime ir priduriama, kad JAV lyderis, kuris Meksikoje dalyvauja aukščiausiojo lygio susitikime, pakvietė L.I.Lulą da Silvą apsilankyti pas jį „vasario pradžioje“.

Pranešime teigiama, kad Brazilijos prezidentas priėmė pakvietimą.

Telefoninis pokalbis įvyko kitą dieną po to, kai į Brazilijos sostinėje esančias vyriausybės būstines įsiveržė buvusio prezidento Jairo Bolsonaro šalininkai.

Jų ataka, kurią paskatino nuolatiniai nepagrįsti J.Bolsanoro pasisakymai, esą praėjusių metų rinkimai buvo pavogti, priminė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų išpuolį prieš Jungtinių Valstijų Kapitolijų netrukus po to, kai jis pralaimėjo 2020 metų prezidento rinkimus J.Bidenui.

Pasaulio lyderiai išreiškė savo palaikymą L.I.Lulai da Silvai, kuris yra kairiųjų pažiūrų politikos veteranas ir jau anksčiau yra buvęs Brazilijos prezidentu.

Išplatintame pranešime nurodoma, kad J.Bidenas L.I.Lulai da Silvai sakė, kad remia „laisvą Brazilijos žmonių valią, išreikštą neseniai vykusiuose Brazilijos prezidento rinkimuose, kuriuos laimėjo prezidentas L.I.Lulai da Silva“.

„J.Bidenas pasmerkė smurtą ir išpuolį prieš demokratines institucijas bei taikų valdžios perdavimą“, – priduriama pranešime.

„Abu lyderiai įsipareigojo glaudžiai bendradarbiauti sprendžiant Jungtinėms Valstijoms ir Brazilijai aktualius klausimus, įskaitant klimato kaitą, ekonominį vystymąsi, taiką ir saugumą“, – teigiama pranešime, kuriame vasarį įvyksiantis susitikimas Vašingtone apibūdinamas kaip galimybė „išsamiai pasitarti dėl išsamios bendros darbotvarkės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius