-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

J.Bolsonaro siekia gauti šešių mėnesių vizą, kad galėtų likti JAV

Kadenciją baigęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro, kurio atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl jo šalininkų surengto vyriausybės pastatų šturmo, siekia gauti šešių mėnesių vizą, kad galėtų likti Jungtinėse Valstijose, pirmadienį pranešė jo advokatas.
Jairas Bolsonaro
Jairas Bolsonaro / Imago / Scanpix nuotr.

Gruodžio pabaigoje J.Bolsonaro išskrido į Floridą, nes baigėsi jo kadencija, užuot stebėjęs savo kairiojo įpėdinio prezidento Luizo Inacio Lula da Silvos inauguraciją.

Manoma, kad jis atvyko turėdamas vizą, skirtą vizituojantiems pasaulio lyderiams, kurios galiojimas baigiasi antradienį, nes jis nebeatlieka oficialių pareigų.

Kalifornijoje įsikūrusi advokatų kontora „AG Immigration Group“, žinoma dėl savo darbo su brazilais, sakė, kad J.Bolsonaro paprašė šešių mėnesių vizos, kad galėtų pasilikti Jungtinėse Valstijose.

„Tikimės, kad mums pavyks pasiekti pageidaujamus rezultatus ir klientas bus patenkintas“, – sakoma pranešime.

Anksčiau J.Bolsonaro televizijai „CNN Brasil“ sakė, kad planavo grįžti iki sausio pabaigos, o dėl sveikatos priežasčių net svarstė galimybę išvykti anksčiau.

2018 metais kraštutinių dešiniųjų lyderis buvo sužeistas per išpuolį peiliu. Dėl šio išpuolio jis nuolat patiria sveikatos komplikacijų, o viešnagės Floridoje metu buvo gydomas ligoninėje.

Tačiau vėliau J.Bolsonaro sulaukė kritikos dėl sausio 8 dieną sostinėje Brazilijoje įvykusių riaušių, kurias surengė jo šalininkai, atsisakę pripažinti L.I.Lulos da Silvos pergalę.

Naujoji vyriausybė nurodė ištirti J.Bolsonaro veiklą ir suėmė paskutinį jo teisingumo ministrą Andersoną Torresą.

Tūkstančiai J. Bolsonaro šalininkų įsiveržė į prezidento rūmus, Kongreso ir Aukščiausiojo Teismo pastatus Brazilijoje, nesėkmingai bandydami nuversti L.I.Lulą da Silvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius