-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ambasadorė JT: D.Trumpo kaltintojos „turėtų būti išklausytos“

Moterys, kaltinančios prezidentą Donaldą Trumpą nederamu seksualiniu elgesiu, „turėtų būti išklausytos“, sekmadienį sakė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley, regis, nukrypdama nuo Baltųjų rūmų kurso.
Nikki Haley
Nikki Haley / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpui, dar prieš jį išrenkant prezidentu pakliuvusiam į skandalą dėl paviešinto garso įrašo, kuriame girdėti, kaip jis giriasi grabinėjęs moteris, buvo mesta keliolika kaltinimų nederamu seksualiniu elgesiu, tačiau valstybės vadovas ir Baltieji rūmai juos atmetė.

„Moterys, kurios ką nors kaltina, turėtų būti išklausytos. Jos turėtų būti išklausytos ir jų pareiškimai turėtų būti nagrinėjami“, – televizijos CBS laidai „Face the Nation“ sakė N.Haley, kai jos buvo paklausta, kaip reikėtų vertinti D. Trumpo kaltintojas.

Oficiali Baltųjų rūmų pozicija yra tokia, kad D.Trumpo rinkimų pergalė buvo paskutinis žodis dėl šių kaltinimų.

„Galvoju, kad bet kuri moteris, pasijutusi, kad su ja buvo kaip nors negerai pasielgta, turi visas teises prabilti viešai“, – sakė N.Haley.

Paklausta, ar rinkimai reiškia, kad šis klausimas išspręstas, N.Haley atsakė: „Tai spręsti žmonėms. Žinau, kad jis buvo išrinktas, bet moterys niekada neturėtų bijoti prabilti, o mes visi turėtume būti pasirengę jas išklausyti.“

Kaltinimai išžaginimais ir seksualiniu priekabiavimu Holivudo magnatui Harvey Weinsteinui išprovokavo tebesiplečiantį skandalą ir paskatino dešimtis moterų viešai pareikšti apie nederamą elgesį ne tik pramogų industrijoje, bet ir Vašingtono valdžios koridoriuose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas

Pastarosiomis dienomis dėl įtarimų nederamu seksualiniu elgesiu atsistatydino trys Kongreso nariai.

Tuo tarpu kandidatas į JAV senatorius Roy Moore'as, kuriam buvo prognozuojama lengva pergalė, dabar susidūrė su sunkumais dėl pareiškimų, kad jis prieš kelis dešimtmečius tvirkino nepilnametes, nors pats šiuos kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius