-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įtraukė į sankcijų sąrašą keturis Venesuelos kariškius

JAV Iždo departamentas, didindamas spaudimą prezidento Nicolaso Maduro režimui, įtraukė keturis Venesuelos aktyvios tarnybos arba atsargos generolus į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, „juodąjį sąrašą“ .
Venesuelos lyderis Nicolasas Maduro kariniame automobilyje
Venesuelos lyderis Nicolasas Maduro kariniame automobilyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Departamento teigimu, šie keturi kariškiai arba dalyvavo malšinant protestuotojus, arba buvo įsivėlę į dideles korupcijos schemas.

N.Maduro režimo, kuris, anot JAV, darosi vis labiau autoritariškas, senas priešininkas Vašingtonas jau yra paskelbęs apribojimų pačiam prezidentui.

Naujų asmenų įtraukimas į „juodąjį sąrašą“ rodo, kad „valdant Maduro režimui toliau klesti tiek šiuo metu valdžioje esančių, tiek buvusių pareigūnų, kurie toliau gauna naudos iš korumpuotos sistemos, korupcija ir jų vykdomos represijos“, – sakoma Iždo departamento pranešime.

Įtraukimas į „juodąjį sąrašą“ reiškia, kad įšaldomas bet koks šių asmenų turtas, esantis JAV jurisdikcijoje, o JAV fiziniams ar juridiniams asmenims draudžiama turėti su jais verslo ryšių.

„Prezidentas Maduro ir jo aplinka toliau kelia savo pačių interesus virš Venesuelos žmonių interesų,“ – pareiškė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

„Šis veiksmas pabrėžia Jungtinių Valstijų pasiryžimą laikyti Maduro ir kitus asmenis atsakingus už korupciją Venesueloje, – pridūrė jis. – Raginame suinteresuotąsias šalis ir tarptautinius partnerius visame pasaulyje prisijungti prie mūsų, nes palaikome Venesuelos žmones ir siekiame dar labiau izoliuoti šį represinį režimą.“

Iždo departamento nurodymu Aragvos valstijos gubernatorius, atsargos generolas ir valstybinės naftos bendrovės valdybos narys Rodolfo Clemente Marco Torresas įtraukiamas į sąrašą dėl numanomo dalyvavimo maisto kontrabandoje.

Kitas atsargos generolas, buvęs Bolivaro valstijos gubernatorius Francisco Jose Rangelis Gomezas kaltinamas daręs spaudimą Venesuelos teismams paleisti laisvėn įtariamus vyriausybę palaikančių gaujų narius.

Gynybos zonos, į kurią patenka ir sostinė Karakasas, vadas generolas Fabio Enrique Zavarse Pabonas kaltinamas demonstracijoms numalšinti panaudojęs nacionalinę gvardiją.

Generolas Jose Izquierdo Torresas kaltinamas pasinaudojęs tarnybine padėtimi neteisėtai praturtėti.

Įtraukimas į „juodąjį sąrašą“ reiškia, kad įšaldomas bet koks šių asmenų turtas, esantis JAV jurisdikcijoje, o JAV fiziniams ar juridiniams asmenims draudžiama turėti su jais verslo ryšių.

Valstybės departamento atstovė spaudai Heather Nauert sakė, kad sankcijos bus panaikintos, tik jei pareigūnai pakeis savo elgesį ir laikysis teisinės valstybės principų.

„Venesuelos ginkluotųjų pajėgų nariai, kurie savo interesus iškelia virš savo bendrapiliečių interesų, negali tikėtis būti atleisti nuo mūsų sankcijų ir tarptautinės atsakomybės,“ – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius